Έμμεση παραδοχή του λάθους

Έμμεση παραδοχή του λάθους

Ρεπορτάζ: Τριανταφύλλου Αντώνης

 

Ψυχραιμία και νηφαλιότητα συνιστά η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, η αρμόδια αρχή για τις πανελλαδικές στους υποψήφιους, μετά την διαπίστωση ενός λανθασμένου θέματος στα Μαθηματικά για τα Εσπερινά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το ζήτημα αυτό αφορά περίπου 500 υποψηφίους της Δ’ Τάξης Εσπερινού Λυκείου και ΕΠΑΛ που επέλεξαν να διαγωνιστούν στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής.

Το λάθος επισήμανε η Μαθηματική Εταιρεία, η οποία με ανακοίνωσή της το μεσημέρι της Τρίτης υποστήριξε ότι το θέμα Δ3 στο μάθημα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής ήταν λάθος.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι μαθηματικοί κάλεσαν το υπουργείο Παιδείας να λάβει άμεσα μέτρα, ζητώντας την ακύρωση του θέματος.

Δόθηκαν οδηγίες

Για το ζήτημα αυτό συνεδρίασε χθες το απόγευμα η ΚΕΕ που είναι η αρμόδια αρχή που εποπτεύει τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων και η οποία συντάσσει και τα θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής έκριναν ότι δεν είναι σύμφορη η ακύρωση του θέματος. Επιπλέον, όπως υποστηρίζουν κύκλοι της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων, η ασύμβατη υπόθεση που δόθηκε σε αυτό το θέμα, ουδόλως επηρεάζει την επίλυση του θέματος, ενώ η ΚΕΕ με οδηγία της προς τα Βαθμολογικά Κέντρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων, όπως σε ανάλογες περιπτώσεις έχει συμβεί κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας, επισημαίνουν ότι το θέμα αντιστοιχεί στο 8/100 της συνολικής βαθμολογίας του μαθήματος, δηλαδή 1,6 μονάδες με άριστα το 20.

Στη μάχη των μαθημάτων Κατεύθυνσης

Στο μεταξύ, στις εξεταστικές αίθουσες επιστρέφουν σήμερα οι υποψήφιοι της Γ’ Τάξης του ημερήσιου Λυκείου, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στο πρώτο από τα τέσσερα μαθήματα Κατεύθυνσης. Οι υποψήφιοι της Θεωρητικής στη Νεοελληνική Λογοτεχνία, ενώ οι υποψήφιοι της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης στη Φυσική.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ