• Στα θρανία για να μάθουν ρωσικά

  4:34 μμ, Τρίτη 21 Μάι 2013 4:34 μμ, Τρίτη 21 Μάι 2013

  Θεσσαλονίκη: Στα θρανία για να μάθουν ρωσικά

  Στα… θρανία σχεδιάζουν να καθίσουν επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης προκειμένου να μάθουν ρωσικά και να μπορούν να συνεννοούνται με τους τουρίστες που αναμένονται τους καλοκαιρινούς μήνες στην πόλη.

  Πρόκειται για μια ιδέα που έπεσε στο «τραπέζι» από ιδιοκτήτη τουριστικού πρακτορείου και έγινε δεκτή από τη διοίκηση του κεντρικού δήμου της Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, «υπάρχει η θέληση να παραχωρηθεί αίθουσα μέσα στο νέο δημαρχιακό μέγαρο ώστε να μπορούν επαγγελματικές τάξεις, μεταξύ των οποίων ταξιτζήδες, ξενοδοχειακοί υπάλληλοι κλπ, να παρακολουθήσουν δωρεάν, ταχύρυθμα, μαθήματα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας».

  «Καλό είναι να μάθουν 200 - 300 λέξεις για να συνεννοούνται με τους Ρώσους που έρχονται στη Θεσσαλονίκη. Λίγα αγγλικά ξέρουν όλοι, όμως οι Ρώσοι που βρίσκονται στην πόλη νιώθουν σα να είναι στον Αμαζόνιο», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

  Οι εκτιμήσεις που έχει η δημοτική αρχή από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες είναι ότι φέτος θα είναι αυξημένο το ρεύμα των τουριστών από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Μάλιστα, αναζητούνται τρόποι ώστε οι τουρίστες να μην περάσουν όλες τις ημέρες των διακοπών τους στη Χαλκιδική αλλά να παραμείνουν και στη Θεσσαλονίκη.

  Ένας από τους τρόπους προσέλκυσης είναι και οι εορτασμοί που θα γίνουν στην πόλη φέτος, έτος των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, επειδή συμπληρώνονται 1150 χρόνια από την αναχώρησή τους από τη Θεσσαλονίκη με σκοπό τη διάδοση του χριστιανισμού μεταξύ των Σλάβων.

  «Φιλοδοξούμε να ενταχθεί ο εορτασμός στα τουριστικά πακέτα και να γίνει η Θεσσαλονίκη προσκυνηματικός προορισμός», ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, προσθέτοντας: «Οι Κύριλλος και Μεθόδιος είναι ένα κομμάτι της ιστορίας που δεν έχει αναδειχτεί».

  Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Παρασκευή, 24 Μαΐου, με τα αποκαλυπτήρια μνημείου των Αγίων Κυρίλλου και Μεθόδιου σε χώρο πλάι στον Ιερό Ναό που βρίσκεται στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα μνημείο, δωρεά από την Αγία Πετρούπολη.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα