Σταθερή η κατάσταση του 11χρονου

Σταθερή η κατάσταση του 11χρονου

Κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του 11χρονου, μετά τη βάναυση επίθεση που δέχθηκε σε ξενοδοχείο στην Χερσόνησο της Κρήτης από 20χρονο Ολλανδό, ο οποίος κατάφερε εναντίον του 20 μαχαιριές.

Οι γιατροί αναφέρουν πως θα πρέπει να παρέλθει το πρώτο και κρίσιμο 48ωρο, προκειμένου να πουν με βεβαιότητα ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Το αγοράκι βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στο χειρουργείο. Με τα τραύματα που δημιουργήθηκαν στον θώρακά του, τρύπησε η μεμβράνη που καλύπτει τους πνεύμονες.

Η μητέρα του εξακολουθεί να είναι σε κατάσταση σοκ και βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό της ψυχολόγοι, προκειμένου να της παράσχουν υποστήριξη.Το αγόρι επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς και ένας διπλωμάτης της ρωσικής πρεσβείας, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.

Καλύπτουν τα έξοδα διαμονής της οικογένειας του 11χρονου

Το παιδί βρέθηκε χθες στις δύο τα ξημερώματα και σε κατάσταση σοκ στο πάρκινγκ του πολυτελούς ξενοδοχείου, όπου έκανε διακοπές με τη μητέρα του. Το 11χρονο αγόρι έφερε στην επιφάνεια του σώματός του 20 μαχαιριές, οι οποίες εντοπίστηκαν κυρίως στον θώρακα, στην πλάτη. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, πρόκειται για παθητικά τραύματα, κάτι που σημαίνει πως ο 11χρονος επιχείρησε να αποφύγει τις μαχαιριές.

Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ ο 20χρονος ανιματέρ ετοιμαζόταν για το νούμερό του. Έκλεψε το κινητό και το λαπ τοπ του 11χρονου, όταν τα είδε σε κοινή θέα. Στη συνέχεια, το αγόρι άρχισε να ψάχνει τα πράγματά του και εντόπισε τον 20χρονο να τα κρατάει. Ο Ολλανδός τον οδήγησε στο υπαίθριο πάρκινγκ, τον μαχαίρωσε και στη συνέχεια επέστρεψε ατάραχος στο ξενοδοχείο, προκειμένου να συνεχίσει τη δουλειά του.

Μόλις τελείωσε η βάρδιά του, ο 20χρονος πέταξε σε έναν θάμνο στον επαρχιακό δρόμο μια τσάντα και εκεί τον εντόπισαν αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο. Σε έλεγχο που έγινε για να διαπιστωθεί ποιο ήταν το περιεχόμενο της τσάντας, οι άνδρες της Αστυνομίας βρήκαν ένα κινητό τηλέφωνο και ένα λαπ τοπ. Όταν ανακαλύφθηκε το παιδί, ο Ολλανδός ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του και στη συνέχεια υπέδειξε την πυροσβεστική φωλιά, στην οποία είχε κρύψει το μαχαίρι.

Η ομολογία – σοκ του 20χρονου

Σύμφωνα με το cretalive, o 20χρονος ήταν ψύχραιμος στην απολογία του. Eξιστόρησε λεπτό προς λεπτό τις δολοφονικές κινήσεις του εναντίον του 11χρονου αγοριού. Μάλιστα, όπως ο ίδιος ανέφερε στις Αρχές, ήταν σίγουρος ότι είχε σκοτώσει το παιδί και αφού πλύθηκε από τα αίματα, πήγε και συνέχισε τη δουλειά του, με σκοπό να θάψει το πτώμα, αφού θα τελείωνε. Επίσης, παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στις έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό του αγοριού, προσπαθώντας να μην καταλάβουν πως ήταν ο ίδιος ο δράστης.

Το προφίλ του δράστη

Ο 20χρονος Ολλανδός ερχόταν τακτικά στην Κρήτη ως τουρίστας, καθώς βρισκόταν για διακοπές στο νησί πέρσι και πρόπερσι. Κάποια στιγμή φέτος βρήκε δουλειά ως ανιματέρ στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που αναφέρεται από το ξενοδοχείο είναι πως ο 20χρονος δούλευε εκεί για μια δοκιμαστική περίοδο και ότι δεν είχε υπάρξει κάποια πρόσληψη.

Σε φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook από τις διακοπές του στην Μεγαλόνησο, ο Ολλανδός εμφανίζεται ανέμελος δίπλα σε πισίνα χωρίς τίποτα να δείχνει ότι πίσω από το χαμόγελό του κρυβόταν μια εγκληματική προσωπικότητα. Μάλιστα, στο προφίλ του στο Facebook ο 20χρονος ανέφερε τις επαγγελματικές του κινήσεις αλλά και το ότι ήταν ευχαριστημένος με τη νέα του δουλειά, στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ