ΟΛΜΕ: Να αποσυρθεί το προεδρικό διάταγμα

ΟΛΜΕ: Να αποσυρθεί το προεδρικό διάταγμα  

«Πάγωμα», απόσυρση και επανεξέταση του Προεδρικού Διατάγματος, έναρξη του διαλόγου και άρση της πολιτικής επιστράτευσης, ζήτησε το ΔΣ της ΟΛΜΕ κατά τη συνάντηση που είχαν με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΚΠΕ του Κινήματος Νίκο Ανδρουλάκη, στην Ιπποκράτους, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των καθηγητών Νίκος Παπαχρήστος.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαχρήστος είπε ότι τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, κόμματα με τα οποία συναντήθηκε η ΟΛΜΕ, δεσμεύτηκαν ότι θα μεταφέρουν τα αιτήματά της στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τόνισε ότι «αναμένουμε τις πρωτοβουλίες των δύο κομμάτων».

Πρόσθεσε δε ότι οι επαφές της ΟΛΜΕ με τα κόμματα ολοκληρώνονται αύριο με επίσκεψη στα γραφεία του ΚΚΕ.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει περίπτωση να λυθούν τα θέματα πριν την Παρασκευή, οπότε και ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, ο κ. Παπαχρήστος επεσήμανε ότι «εμείς πρώτοι έχουμε πει ότι εφόσον δεν υπογραφεί το ΠΔ και ανοίξει ο διάλογος, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε πίσω», συμπληρώνοντας ότι «το έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό, αλλά δεν έχουμε εισακουστεί».

Τέλος, ανέφερε ότι ο υπουργός Παιδείας θα δεχτεί τις θέσεις και τις εισηγήσεις των δύο προαναφερθέντων κομμάτων και πρόσθεσε ότι «περιμένουμε τις πρωτοβουλίες των δύο κομμάτων προς αυτή την κατεύθυνση».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ