Γιατί “μπούκαραν” οι ταξιτζήδες;

Γιατί “μπούκαραν” οι ταξιτζήδες στο Μεταφορών; 

Ήταν χθες το πρωί, που αποφάσισαν να “εισβάλουν” οι ταξιτζήδες στο πρώην υπουργείο Μεταφορών και να ζητήσουν εξηγήσεις από τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο για τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Τι εξόργισε τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς ταξί; Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Χατζηδάκης ενέταξε τα ταξί στα επαγγέλματα που «ανοίγουν» ξανά, αφού οι προηγούμενες «απελευθερώσεις» δεν φαίνεται να έπιασαν τόπο. Η είδηση μεταφέρθηκε αστραπιαία στους συλλόγους των αυτοκινητιστών και στα CB των ταξί, προκαλώντας “πυρετό”, όπως γράφει ο Βηματοδότης.

Ωστόσο, ο κ. Χατζηδάκης δεν εννοούσε ότι επίκειται απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, αλλά αναφερόταν στις προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, στις οποίες προχώρησε τόσο ο ίδιος όσο και ο προκάτοχός του Μάκης Βορίδης.

Αυτό προσπαθούσε χθες να εξηγήσει ο γενικός γραμματέας, καθησυχάζοντας τους ταξιτζήδες ότι καμία απελευθέρωση δεν υπάρχει στον ορίζοντα. 

 

Πηγή: Βηματοδότης 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ