“Τούρκοι εθνικιστές, όπως ναζιστές”

“Τούρκοι εθνικιστές, όπως Γερμανοί ναζιστές” 

 

Μετά την αποκάλυψη της τουρκικής αστυνομίας ότι Τούρκοι εξτρεμιστές σχεδίαζαν να δολοφονήσουν, στην επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης τον πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Βηματοδότης δίνει σήμερα μία ακόμα ενδιαφέρουσα χροιά στις σχέσεις των Τούρκων εθνικιστών με την Εκκλησία.

Επικαλείται δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Ντουνιά Μπούλτενι», βάσει του οποίου ο Πάπας Φραγκίσκος (Jorge Mario Bergoglio, όπως ονομαζόταν προτού εκλεγεί Πάπας) σε βιβλίο του το 2010 αναφέρεται σε «γενοκτονία» και παρομοιάζει τους Τούρκους εθνικιστές με τους Γερμανούς ναζιστές.

Το βιβλίο, πέραν του σημερινού Πάπα, υπογράφει και ο ραβίνος Αβραάμ Σκόρκα και έχει τίτλο «Για τον Ουρανό και τη Γη» (Sobre el Cielo y la Tiera) και αναφέρεται στον αθεϊσμό, τον θάνατο, την άμβλωση, τη θρησκεία, την ομοφυλοφιλία, τον καπιταλισμό και το Ολοκαύτωμα.

Στην ενότητα «Θρησκεία» (σύμφωνα πάντοτε με την τουρκική εφημερίδα) σημειώνεται ότι ορισμένοι λαοί θεωρούσαν τους εαυτούς τους κατά τον 20ό αιώνα καταγόμενους από θεούς και προφήτες, και κατέστρεψαν κράτη και ισοπέδωσαν κράτη.

Οι Τούρκοι κατέστρεψαν τους Αρμένιους, οι ναζιστές τους Εβραίους. Εκείνο που επίσης έμαθα είναι ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα, αλλά και το συγκεκριμένο βιβλίο, έχει μεταφραστεί στα ελληνικά και κάνει θραύση στο Διαδίκτυο.

 

Πηγή: Βηματοδότης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ