Η Δημουλά και οι… μετανάστες

Η Δημουλά και οι… μετανάστες

 

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε, σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών” η ποιήτρια Κική Δημουλά για τους μετανάστες στη διάρκεια εκδήλωσης των Atenistas στην Κυψέλη.

 

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος της στήλης «Τρίτη Ματιά», Άννα Δαμιανίδη, η οποία ήταν παρούσα στην ξενάγηση των Atenistas στην Κυψέλη, μετά την περιήγηση στην περιοχή , η ποιήτρια είπε ότι δεν αντέχει τους μετανάστες στην Κυψέλη, είναι τόσοι πολλοί που πιάνουν και τα παγκάκια και δεν μπορεί να κάτσει κανείς στην πλατεία.

Στο κείμενο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Στο τέλος της περιήγησης στην αυλή του σχολείου περιμέναμε ν’ ακούσουμε κάτι ωραίο και αξέχαστο από τα χείλη πνευματικών ανθρώπων. Και τι είπε η ποιήτρια; Ότι δεν αντέχει τους μετανάστες στην Κυψέλη, τόσοι πολλοί που είναι, πιάνουν και τα παγκάκια, δεν βρίσκεις να καθίσεις στην πλατεία, άσε που κλέβουν και φοβάται να βγει από το σπίτι της, α-πα-πα! χάλια. Εντάξει δεν χρειαζόταν να είσαι διακεκριμένη ποιήτρια για να πεις τέτοια. Τα λένε κάθε μέρα γριές στο τρόλεϊ για να πιάσουν κουβέντα. Κι ούτε καν όλες, κάμποσες έχουν καταλάβει ότι δεν μπορείς να γενικεύεις έτσι και συγκρατούνται».

 

Σε άλλο σημείο, η αρθρογράφος σημειώνει ότι ο Μένης Κουμανταρέας και ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης που βρίσκονταν στην εκδήλωση έσπευσαν να πουν ότι «στην Κυψέλη μένουν κυρίως οικογενειάρχες που προσπαθούν να ενσωματωθούν».

“Στην Κυψέλη μένουν κυρίως οικογενειάρχες που προσπαθούν να ενσωματωθούν”, είπαν οι άνθρωποι προσπαθώντας να αλλάξουν κουβέντα. Σιγά, σιγά σηκωθήκαμε να φύγουμε, το έργο το είχαμε ξαναδεί.Περιμέναμε από μια διακεκριμένη ποιήτρια κάτι πιο βαθύ, πιο ανθρωπιστικό; Κάτι φωτεινό που θα βοηθούσε τη συνύπαρξη με τους μετανάστες, που θα μαλάκωνε τους ανθρώπους; Λάθος μας!Η ποιήτρια επιβεβαίωσε ότι στην Ελλάδα η μπαναλιτέ του ξενοφοβικού λόγου δεν γνωρίζει σύνορα, ταξικά και άλλα.Με άνεση μπορείς να γενικεύεις, να βγάζεις το ρατσισμό σου χωρίς άγχος, ακόμα και δημόσια, ακόμα και σε πρωτοποριακές συναντήσεις γνωριμίας με το χώρο και τους γείτονες. Αλίμονο, τι είναι η πολιτική ορθότης για μια ποιήτρια που έφτασε στην κορυφή; Ξενέρωτες αμερικανιές”. 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ