ΟΛΜΕ: Απεργία στις πανελλαδικές;

ΟΛΜΕ: Απεργία στις πανελλαδικές;

 

Το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων εξετάζει το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση του διδακτικού ωραρίου από την επόμενη σχολική χρονιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά οι καθηγητές συνεδριάζουν την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η συνεδρίαση αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα και η απόφαση που θα ληφθεί, θα συζητηθεί στις τοπικές ενώσεις των καθηγητών.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση (μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εξετάσεις),  επιλέγει να βάλει μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών».

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη ρύθμιση προβλέπει την αύξηση κατά δύο ώρες του εβδομαδιαίου διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το νέο σχολικό έτος, για να εξασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων, καθώς λόγω της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013 – 2016 θα προσληφθεί μικρός αριθμός αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ