ΟΛΜΕ: Απεργία στις πανελλαδικές;

Πρώτη καταχώρηση: 30/04/2013 - 13:35

Τελευταία δημοσίευση: 30/04/2013 13:40Κοινωνία

ΟΛΜΕ: Απεργία στις πανελλαδικές;

ΟΛΜΕ: Απεργία στις πανελλαδικές;

 

Το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων εξετάζει το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση του διδακτικού ωραρίου από την επόμενη σχολική χρονιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά οι καθηγητές συνεδριάζουν την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η συνεδρίαση αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα και η απόφαση που θα ληφθεί, θα συζητηθεί στις τοπικές ενώσεις των καθηγητών.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση (μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εξετάσεις),  επιλέγει να βάλει μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών».

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη ρύθμιση προβλέπει την αύξηση κατά δύο ώρες του εβδομαδιαίου διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το νέο σχολικό έτος, για να εξασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων, καθώς λόγω της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013 - 2016 θα προσληφθεί μικρός αριθμός αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών.

 

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (0)