Οι καυτοί διάλογοι των εμπόρων φαρμάκων

Οι καυτοί διάλογοι των εμπόρων φαρμάκων

Σε δεκάδες καταγεγραμμένες συνομιλίες τους, οι φερόμενοι ως επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης και οι συνεργάτες τους εμφανίζονται να συνεννοούνται, να αγωνιούν και να κανονίζουν το «σπρώξιμο» έναντι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ των παράνομων και μη εγκεκριμένων φαρμάκων που έχουν εισάγει από την Τουρκία.

Χρησιμοποιούν κάποιες φορές συνθηματικές ονομασίες, όπως ο «Rolex» και ο «Medical killer», αλλά συνήθως μιλούν με τα ονόματά τους και «δίνουν» ονόματα υποψήφιων «πελατών» (μεγαλογιατρών και ιδιοκτητών κέντρων εξωσωματικής γονιμοποίησης). Σε σειρά συνομιλιών μοιράζονται τις πόρτες των κλινικών που θα χτυπήσει ο καθένας.

– Αντε, κανόνισε εκεί Π. και Μ. (σ.σ. ιδιοκτήτες κέντρων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής των Αθηνών), όρμα εσύ.

– Καλά, δεν το αφήνω, δεν το αφήνω.

– Και να, εδώ Β. και Π. εγώ (σ.σ. κλινικάρχες της Θεσσαλονίκης).

Σε επόμενη επικοινωνία τους κάνουν απολογισμό

– Με τον Π. τι έγινε;

– Το μεσημέρι τη Δευτέρα έχω ραντεβού, θα πάω να του πω ακριβείς τιμές και θα αρχίσει να ουρλιάζει. Και μετά θα δώσει δουλειά στον δικό σου και ο δικός σου θα μας πάρει τηλέφωνο για παραγγελία.

Ακολουθούν πολλές συνομιλίες, στις οποίες τα μέλη της οργάνωσης ενημερώνονται για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το μεγάλο «deal» των 30.000 «κομματιών» συγκεκριμένου φαρμάκου στο γνωστό κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης της Θεσσαλονίκης. Αυτές γίνονται αρχικά με φαρμακοποιό που μεσολαβεί και στη συνέχεια με έναν εκ των ιδιοκτητών. «Αγκάθια» είναι η τιμή και το ύψος της προκαταβολής.

Στο μεταξύ, τα νέα από τις επαφές με τις κλινικές της Αθήνας είναι πιο αισιόδοξα.

– Ο Μ. την άλλη εβδομάδα έχει παραγγελία μεγάλη.

– Μακάρι ρε Τ. άντε, εγώ δεν ακούω τίποτα, άμα δεν ακούσω Λ. μάζεψέ τα και στείλε δεν…

– Ε, καλά εντάξει, τώρα αυτό είπε.

– Ο τέτοιος; Ο Π.;

– Ο Π. είπε οπωσδήποτε, οπωσδήποτε αυτή την εβδομάδα.

Πωλήσεις

Σε άλλη συνομιλία, ο άνθρωπος που φέρεται να κινεί τα νήματα μιλά με ενθουσιασμό για τους τζίρους του, που μπορούν να φτάσουν και το 1,5 εκατομμύριο ευρώ τον μήνα.

– «Αυτή την εβδομάδα κλείνω με 250 χιλιάρικα την εβδομάδα. Μιλάμε έχουν τρελαθεί οι φαρμακοποιοί. Για σήμερα με έδωσε παραγγελία ένα φαρμακείο 85.000 ευρώ».

– «Σώπα, ρε».

– «Ναι, ρε μ…α, τρελός είσαι; Τούμπες κάνουνε, μ…ας είσαι; Και όλοι ζητάτε χωρίς τιμολόγιο, χωρίς τίποτα. Με φιλούσε τα χέρια. Μ…α αυτός έβγαλε καθαρό κέρδος από μένα δέκα χιλιάρικα».

– «Ε, δεν θα έβγαλε;»

– «Ε, σου λέω πραγματικά θα κλείσουμε ενάμισι εκατομμύριο τον μήνα. Ενάμισι θα κάνω έτσι όπως πάει η δουλειά».

Στις επαφές τους με τους υποψήφιους πελάτες κάποιοι δείχνουν διστακτικότητα. Οι δράστες χρησιμοποιούν ως δέλεαρ το υψηλό κέρδος, ενώ προσπαθούν να τους καθησυχάσουν, επικαλούμενοι υψηλές διασυνδέσεις, ακόμη και μέσα στο υπουργείο Υγείας.

– Εντάξει; Θα τα πούμε από κοντά.

– Ναι θα σου πω.

– Οπωσδήποτε να τα πούμε από κοντά.

– Με άνθρωπο μέσα από το υπουργείο, θα δώσει πλάτη και αυτά… τέλος πάντων, θα στα πω όλα από κοντά.

 

Πηγή: Εθνος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ