“Στον αέρα” η τιμή του οβελία

“Στον αέρα” η τιμή του οβελία

 

Στον κενό έπεσαν οι διαπραγματεύσεις των εμπόρων και κτηνοτρόφων σήμερα στο παζάρι της Δράμας, όπου επρόκειτο να κλείσουν μεταξύ τους δουλειές, καθορίζοντας και τις τιμές του οβελία ενόψει των εορτών του Πάσχα. Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, οι έμποροι δεν «μας έδωσαν τιμές, φοβούμενοι τις προσφορές που είναι σίγουροι ότι πρόκειται να κάνουν τα πολυκαταστήματα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καμπούρης, κάλεσε τους συναδέλφους του να προχωρήσουν με βάση το νόμο στη διάθεση των αμνοεριφίων τους με απευθείας πώληση είτε στους καταναλωτές, είτε στους κρεοπώλες.

Μάλιστα κατήγγειλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου, τονίζοντας ότι σε σύσκεψη είχαν λάβει τη διαβεβαίωση ότι πρόκειται να παρέμβουν στα πολυκαταστήματα, έτσι ώστε να αποτραπούν οι προσφορές των αμνοεριφίων και να μην πέσουν οι τιμές παραγωγού για τους κτηνοτρόφους. Μεταξύ άλλων ο κ. Καμπούρης επεσήμανε ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στην αγορά και να τεθούν επιτέλους σε ισχύ τα μέτρα που ελήφθησαν, έτσι ώστε να αποκλειστούν οι ελληνοποιήσεις. Σημείωσε δε ότι ήδη καταγράφηκε κρούσμα ελληνοποιήσεων στη Βαρβάκειο αγορά, με αμνοερίφια από τα Σκόπια που βαφτίστηκαν ελληνικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι κτηνοτρόφοι δεν προτίθενται να πουλήσουν φέτος κάτω από 6 ευρώ/κιλό. Παράλληλα, ο κ. Καμπούρης επανέλαβε ότι η φετινή παραγωγή καταγράφεται μειωμένη ως και 30%, ενώ προέτρεψε τους καταναλωτές να κάνουν άμεσα τις αγορές τους, γιατί εκτιμά ότι θα παρατηρηθούν ελλείψεις στην εσωτερική αγορά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ