Διαμαρτύρονται για ένα… συντριβάνι

Διαμαρτύρονται για ένα… συντριβάνι

 

Πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση υπογραφών για την άμεση απομάκρυνση του σιντριβανιού που βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης κάτω από τον ιστορικό πλάτανο της πόλης ανέλαβε το ΠΑΚΕΘΡΑ. 

 

Με μια πρωτότυπη διαμαρτυρία μέλη του ΠΑΚΕΘΡΑ συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης ζητώντας από τους διερχόμενους πολίτες να απαντήσου σε ένα πολύ απλό, όπως το χαρακτήρισαν, ερώτημα. «Κάτω από έναν πλάτανο πρέπει να βρίσκονται πέτρες ή άνθρωποι» ρωτούσαν τους περαστικούς οι εμπνευστές της κίνησης για την απομάκρυνση του σιντριβανιού από το συγκεκριμένο σημείο της νέας πλατείας της πόλης, ενώ παράλληλα ζητούσαν απ’ όσους συμμερίζονταν την πρότασή τους να την προσυπογράψουν. 

 

Όπως σημειώνει ο κ. Βασίλης Αϊβαλώτης εκπρόσωπος του ΠΑΚΕΘΡΑ, «σήμερα προσπαθούμε να απαντήσουμε εμείς και οι συνδημότες μας στο εξής απλό ερώτημα. Κάτω από ένα μεγάλο πλάτανο τι πρέπει να κάθεται ένας άνθρωπος ή πέτρες; Το πέτρινο σιντριβάνι που έχει μπει κάτω από τον πλάτανο στον οποίο κάθονταν τέσσερεις γενιές πολιτών τη θερινή περίοδο πρέπει να φύγει και να δώσει ξανά τη θέση του στους πολίτες». 

 

Μάλιστα όπως εξηγεί ο ίδιος «πρόκειται για ένα λάθος. Κάναμε ένα λάθος και πρέπει όλοι μαζί να το παραδεχθούμε και να το διορθώσουμε. Νομίζω ότι και ο ίδιος ο δήμαρχος το έχει καταλάβει». 

 

Οι εμπνευστές της κίνησης για την απομάκρυνση του σιντριβανιού παρουσιάζονται πρόθυμοι να συνεισφέρουν τόσο με χρήματα όσο και με εθελοντική εργασία για την απομάκρυνση του σιντριβανιού, ενώ είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν τη συγκέντρωση των υπογραφών στήριξης της πρότασής τους. 

 

Στο πανό που είχαν κατασκευάσει και είχαν τοποθετήσει στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης τα μέλη του ΠΑΚΕΘΡΑ αναγράφονταν τα εξής:

«Ο Δήμος κάνοντας κατά τη γνώμη μας μέγα λάθος κατασκεύασε αυτό το σιντριβάνι κάτω από τον ωραίο ιστορικό πλάτανο της πλατείας. Εάν με γενναιότητα το διορθώσει και αποδώσει πάλι στους ξανθιώτες την καλοκαιρινή σκιά και δροσιά του θα τον συγχαρούμε όλοι όσοι υπογράφουμε αυτή την πρώτη και ήπια διαμαρτυρία. Είμαστε διατεθιμένοι να προσφέρουμε εργασία για τον επανασχεδιασμό του χώρου και, εν μέτρω, να συμβάλουμε οικονομικά στο έργο».

 

Πηγή: Thrakitoday.com

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ