Οι “άποροι” μεγαλοκτηματίες…

Οι “άποροι” μεγαλοκτηματίες…

 

Απάτη με αγρότες που δήλωναν άποροι για να έχουν δωρεάν περίθαλψη από τον ΕΟΠΥΥ αλλά στην πραγματικότητα διαθέτουν μεγάλη περιουσία έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Real Fm, οι πρώτοι έλεγχοι του φορέα έδειξαν ότι ο ένας στους δύο αγρότες που φαινόταν άπορος είχε μεταβιβάσει την περιουσία του σε συγγενικά πρόσωπα ώστε να λαμβάνει όλες τις παροχές που προβλέπονται από τον οργανισμό για άτομα χωρίς εισοδήματα. Μάλιστα, πρόσφατα μεγαλοαγρότης από την Καρδίτσα μετέβη σε κέντρο του εξωτερικού με κάλυψη του φορέα.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm, υπήρχαν πολιτικές παρεμβάσεις και οικονομικές συναλλαγές γύρω από την έκδοση όλων των πιστοποιητικών, ωστόσο ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι οι πραγματικοί δικαιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

«Οι νομαρχιακές επιτροπές χορήγησης που κρίνουν τη δυνατότητα οικονομικής αδυναμίας για τους αγρότες δεν πράττουν πάντα το σωστό. Τα πολιτικά ρουσφέτια και άλλου είδους “διευκολύνσεις” δημιούργησαν αυτή την κατάσταση» είπε ο κ. Παπαγεωργόπουλος στον Real Fm.

 

Ακούστε το ρεπορτάζ της Αιμιλίας Σταθάκου στον Real Fm

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ