Διαψεύδεται η χρήση tazer στις φυλακές Γρεβενών

 

Διαψεύδεται η χρήση tazer στις φυλακές Γρεβενών

 

Ανυπόστατες χαρακτηρίζει η Αστυνομία τις καταγγελίες που σχετίζονται με ελέγχους, το περασμένο Σάββατο στις Φυλακές Γρεβενών. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με καταγγελία της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων “οι επιχειρήσεις των ΕΚΑΜ στις φυλακές της χώρας συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση, αγριότητα και αυταρχισμό”.

“Μετά τις επεμβάσεις σε Τρίκαλα, Μαλανδρίνο, Γιάννενα, Δομοκό, Κορυδαλλό και Γρεβενά, το Σάββατο τα ΕΚΑΜ μπήκαν ξανά στις φυλακές των Γρεβενών. Η πρακτική παντού η ίδια, ξυλοδαρμοί, εξευτελιστικές πρακτικές, καταστροφή των κελιών. Συγκεκριμένα στην τελευταία τους επιχείρηση στα Γρεβενά οι άντρες των ΕΚΑΜ φορώντας κουκούλες, αφού έβγαλαν τους κρατούμενους από τα κελιά τους χτυπώντας τους με τα γκλοπ αλλά και με όπλα τύπου tazer, εξαναγκάζοντάς τους να κινούνται στα τέσσερα, τους έδεσαν και τους μετέφεραν γυμνούς στο γυμναστήριο της φυλακής. Όση ώρα, γυμνοί και δεμένοι, οι κρατούμενοι βρίσκονταν στο γυμναστήριο, τα ΕΚΑΜ κατέστρεφαν τα κελιά τους με την πρόφαση του ελέγχου. Χωρίς καμία πληροφορία, χωρίς καμία ένδειξη για ύπαρξη οπλισμού, συνήθως στη διάρκεια της νύχτας, τα ΕΚΑΜ εισβάλλουν στις φυλακές και με πρακτικές κακοποίησης και βασανισμού εφαρμόζουν το δικό τους νόμο”, ανέφεραν στην ανακοίνωση-καταγγελία τους.

 

 

Όπως αναφέρει το Αργηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, “οι καταγγελίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι παντελώς ανυπόστατες”

 

Επίσης διευκρινίζεται ότι:

-Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις, παρουσία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών

 

-Oι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τον Διευθυντή των Φυλακών και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, με τη συνδρομή προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, ομάδας Ε.Κ.Α.Μ, ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ