ΓΣΕΕ: Γενική απεργία τη 1η Μαΐου

Πρώτη καταχώρηση: 10/04/2013 - 16:55

Τελευταία δημοσίευση: 10/04/2013 16:55Κοινωνία

ΓΣΕΕ: Γενική απεργία τη 1η Μαΐου

ΓΣΕΕ: Γενική απεργία τη 1η Μαΐου

 

Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 1η Μαΐου και συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, αποφάσισε σήμερα στην πρώτη της συνεδρίαση και τη συγκρότησή της σε σώμα η Ολομέλεια της διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Ακόμη εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας να λάβει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για την έναρξη διαπραγμάτευσης με τους εργοδοτικούς φορείς για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η νέα Διοίκηση αποτελείται από 5 μέλη της ΠΑΣΚΕ, 4 της ΔΑΚΕ, 3 του ΠΑΜΕ, 2 της Αυτόνομης Παρέμβασης και 1 της νέας κίνησης «ΕΜΕΙΣ» που προέκυψε από διάσπαση της ΠΑΣΚΕ. Η διοίκηση που προέκυψε από τις εκλογές του 35ου Συνεδρίου συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Τη θέση του προέδρου καταλαμβάνει ο επί πέντε διαδοχικά έτη πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος που προέρχεται από την ΠΑΣΚΕ. Γενικός γραμματέας επανεξελέγη ο Νίκος Κιουτσούκης (ΔΑΚΕ). Αναπληρωτής πρόεδρος ανέλαβε ο Φώτης Κολεβέντης (ΔΑΚΕ), αναπληρωτής γενικός γραμματέας ο Θανάσης Δανούσης (ΠΑΣΚΕ), γραμματέας Οικονομικού ο Φίλιππος Θωμάς (ΠΑΣΚΕ), αναπληρωτής γραμματέας Οικονομικού ο Ευθύμιος Θεοχάρτης (ΔΑΚΕ), γραμματέας Οργανωτικού ο Βαγγέλης Μουτάφης (ΠΑΣΚΕ) και αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού ο Βαγγέλης Πάλλης (ΔΑΚΕ).

Στην Εκτελεστική Επιτροπή συμμετέχουν ο Στάθης Ανέστης (ΠΑΣΚΕ), Γιώργος Πέρρος (ΠΑΜΕ), Σωτήρης Ζαριανόπουλος (ΠΑΜΕ), Αλεξάνδρα Μπαλού (ΠΑΜΕ), Ζώης Πεπές (Αυτόνομη Παρέμβαση), Θάνος Βασιλόπουλος (Αυτόνομη Παρέμβαση) και Νίκος Φωτόπουλος (ΕΜΕΙΣ).

«Η Πρωτομαγιά δεν είναι μια κινητή θρησκευτική γιορτή. Είναι ημέρα αγώνα, πάλης και μνήμης του εργατικού κινήματος», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος, εξαγγέλλοντας την απόφαση της ΓΣΕΕ για την πραγματοποίηση γενικής απεργίας τη Μεγάλη Τετάρτη.

 

 

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (1)
  • sotiris kiourtsoglouΤετάρτη 10 Απριλίου 2013, 18:22
    σιγουρο ειναι αυτο ή πρωταπριλιατικο?για αλλη μια φορα η γσεε σερνεται πισω απο τις ταξικες δυναμεις και το ΠΑΜΕ αλλα δηστυχως παλυ μονο στις εξαγγελιες θα μεινουν. παντα η γσσε προκυρησσει απεργιες και μετα τις υπονομευει