Τα λεωφορεία της… υπομονής

Τα λεωφορεία της… υπομονής

Σε… είδος εν ανεπαρκεία κινδυνεύουν να μετατραπούν τα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα, τα οποία γίνονται όλο και πιο δυσεύρετα εξαιτίας των καταργήσεων γραμμών, των μειώσεων συχνοτήτων αλλά και των ελλείψεων σε ανταλλακτικά που παρατηρούνται την τελευταία τριετία.

Οι περικοπές αυτές έχουν συρρικνώσει πάνω από το 1/3 τον αριθμό των εκτελούμενων δρομολογίων τις καθημερινές και περίπου στο μισό τα Σαββατοκύριακα.

Υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών υλοποιήθηκαν 600 προσωρινές και 300 μόνιμες τροποποιήσεις υφιστάμενων γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ. Σε ορισμένες περιπτώσεις ιδρύθηκαν και νέες γραμμές, αλλά στις περισσότερες οι διοικήσεις του ΟΑΣΑ εφάρμοσαν το μέτρο της συγχώνευσης γραμμών, το οποίο οδήγησε μοιραία στη μείωση των προσφερόμενων θέσεων.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους στα αστικά λεωφορεία, οι καθυστερήσεις σε όλες τις γραμμές φτάνουν πλέον τα 25 λεπτά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι επιβάτες αναγκάζονται να περιμένουν το επόμενο λεωφορείο ακόμα και 50 λεπτά. Καλύτερη είναι η κατάσταση στα τρόλεϊ, αν και εκεί δεν είναι σπάνιες οι καθυστερήσεις των δρομολογίων λόγω της ανυπαρξίας εφεδρειών στις βάρδιες τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

 

Πηγή: Εθνος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ