Έκρυβαν ναρκωτικά σε κρύπτη φορτηγού!

Έκρυβαν ναρκωτικά σε κρύπτη φορτηγού!

 

Κύκλωμα το οποίο διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Ελλάδα προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ ΠΔ Αττικής.

Συγκεκριμένα, τις απογευματινές ώρες της περασμένης Πέμπτης σε έρευνα που διενεργήθηκε σε συνεργείο φορτηγών αυτοκινήτων στην περιοχή του Ασπρόπυργου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 368 κιλών συσκευασμένη σε ασκούς αποθήκευσης υγρών, η οποία είχε μεταφερθεί στον χώρο με ημιφορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκαν επίσης 131 κιλά σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο πάτωμα.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκε θάλαμος τρέιλερ φορτηγού διεθνών μεταφορών με πινακίδες κυκλοφορίας Βουλγαρίας, στο οποίο είχαν κατασκευάσει ειδική κρύπτη στο πάτωμα για την μεταφορά των ναρκωτικών σε χώρα της Δυτικής Ευρώπης.

Συνελήφθη ο 63χρονος ιδιοκτήτης του συνεργείου, καθώς και ο ιδιοκτήτης εταιρείας οδικών μεταφορών που ανήκε ο θάλαμος, ένας Έλληνας 56 ετών, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, κατόπιν έκδοσης σχετικού εντάλματος σύλληψης και με την συνδρομή Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη σε κατοικία στην περιοχή Ν. Περάμου Αττικής ένας 22χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν ένας από τους οργανωτές του κυκλώματος.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30 παρόμοιοι ασκοί αποθήκευσης υγρών και δύο κλειδιά από φορτηγά αυτοκίνητα που είχαν σκοπό να χρησιμοποιηθούν από το κύκλωμα για μεταφορές ναρκωτικών στο εξωτερικό.

Συνολικά στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκαν :

1) 498,9 κιλά κάνναβης

2) Ένα ημιφορτηγό

3) Ενας θάλαμος φορτηγού διεθνών μεταφορών

4) Τρία ΙΧΕ αυτοκίνητα

5) Τρία δίκυκλα

6) Πέντε κινητά τηλέφωνα

7) Χρηματικό ποσόν 1450 ευρώ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ