Στο ΣτΕ για το σχέδιο “ΑΘΗΝΑ”

Στο ΣτΕ για το σχέδιο “ΑΘΗΝΑ”

 

Την προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναφορικά με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» συζητούν οι πρυτάνεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα.

Οι πρυτάνεις αναμένεται να αναφερθούν στην εφαρμογή του νόμου για τα πανεπιστήμια, όπως και στα οικονομικά προβλήματα των ιδρυμάτων. Αύριο, δεύτερη ημέρα των εργασιών τους, αναμένεται να συζητήσουν το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», το ρόλο και τις αρμοδιότητες των νέων Συμβουλίων Διοίκησης κ.λπ.

Παράλληλα στη δεύτερη ημέρα της Συνόδου αναμένεται και η συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, η οποία θα ενημερωθεί για όλα τα θέματα, ενώ οι πρυτάνεις θα ολοκληρώσουν τη σύνοδο με έκδοση ψηφίσματος και συνέντευξη Τύπου.

Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας. Στη συνέχεια ορισμένοι από αυτούς πήγαν στο ξενοδοχείο όπου λαμβάνει χώρα η συνεδρίαση και παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, καθώς αντιδρούν στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» και την «ομοσπονδιοποίηση» του πανεπιστημίου τους.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ