Θρίλερ με Αλβανό που κατηγορείται για φόνο αστυνομικού

Θρίλερ με Αλβανό που κατηγορείται για φόνο αστυνομικού

Αστυνομικό θρίλερ με πολιτικές προεκτάσεις που προκαλούν αίσθηση στην Αλβανία εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη. Πρωταγωνιστής στην υπόθεση είναι ο 44χρονος Αρμπέν Φρόκου, ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων και στέλεχος της αντιπολίτευσης στη γειτονική χώρα, ο οποίος κατηγορείται για τη μαφιόζικη εκτέλεση του αξιωματικού της αλβανικής Αστυνομίας Ντριτάν Λαμάι τον περασμένο Φεβρουάριο. Δύο μέρες αργότερα, ο Αρμπέν Φρόκου συνελήφθη μαζί με ακόμη δύο συμπατριώτες του σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης έπειτα από σήμα της αλβανικής Αστυνομίας.

Χθες το πρωί ο 44χρονος παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Εφετών προκειμένου να κριθεί το αίτημα των αλβανικών Αρχών για την έκδοσή του. Οι ελληνικές Αρχές απάντησαν θετικά. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τη μαφιόζικη εκτέλεση και υποστήριξε ότι στήθηκε εις βάρος του «πολιτική σκευωρία» από την κυβέρνηση Μπερίσα «λόγω των αντικαθεστωτικών του πεποιθήσεων», όπως είπε. Κατέθεσε μάλιστα πολυσέλιδο υπόμνημα στο οποίο βεβαιώνεται ότι είναι υποψήφιος στις αλβανικές βουλευτικές εκλογές τον προσεχή Ιούνιο, στην εκλογική περιφέρεια της Σκόδρας.

Ο Αρμπέν Φρόκου περιγράφεται ως αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, με υψηλές διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο της Αλβανίας. Εκτός από ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στα Τίρανα, ο 44χρονος συμμετέχει και στην κρατική εταιρεία στοιχημάτων. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για «μεγαλέμπορο ναρκωτικών» και «αρχινονό», ενώ άλλοι τον περιγράφουν ως πετυχημένο επιχειρηματία που «διώκεται λόγω πολιτικών συμφερόντων».

Η υπόθεση της δολοφονίας του στελέχους της αλβανικής Αστυνομίας, για την οποία κατηγορείται, περιπλέχθηκε ακόμη περισσότερο καθώς πρόσφατα αλβανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες του Φρόκου να διασκεδάζει σε ταβέρνα με ηγετικά στελέχη της αλβανικής Αστυνομίας, μεταξύ αυτών και ένας πρώην συνεργάτης του Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ