Μείωση ενοικίου ζήτησε η κόρη του Κ. Στεφανόπουλου

Μείωση ενοικίου ζήτησε η κόρη του Κ. Στεφανόπουλου 

Το αίτημα μείωσης του ενοικίου της κόρης του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, Ειρήνης Στεφανοπούλου απασχόλησε, μεταξύ άλλων, τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) του Δήμου Χίου.

Η κ. Στεφανόπουλου προ ενός έτους είχε ζητήσει τη μείωση ενοικίου από το Δήμο Χίου, το ακίνητο του οποίου ενοικιάζει ως επαγγελματικό χώρο στην οδό Βαλαωρίτου στην Αθήνα. Έτσι αρχικά το μίσθωμα είχε μειωθεί από τα 1.200 ευρώ στα 900, δηλαδή πάνω από το 20% που θέτει ως όριο ο νόμος.

Η κ. Στεφανοπούλου με νεότερο έγγραφό της  ζητάει να μειωθεί επιπλέον το ενοίκιο στα 500 ευρώ, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια.

«Το σκεπτικό του αιτήματος είναι ότι επειδή λήγει το συμβόλαιο τα τελευταία ενοίκια είθισται να είναι μειωμένα», ανέφερε ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ., Β. Μυριαγκός, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μελών του Συμβουλίου.

Τελικά, με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα, ζητώντας από την Ειρήνη Στεφανοπούλου να καταβάλει το ενοίκιο έτσι όπως προβλέπει το συμφωνητικό.

Πηγή: politischios.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ