Με απόφαση Σαμαρά στο Ανόβερο ο 15χρονος

Με απόφαση Σαμαρά στο Ανόβερο ο 15χρονος

Με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο δεκαπεντάχρονος Μανώλης Βογιατζής θα μεταφερθεί στο Ανόβερο της Γερμανίας με το κυβερνητικό αεροσκάφος, που διαθέτει ειδικές συνθήκες αποσυμπίεσης.

Ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο δεκαπεντάχρονος Μανώλης Βογιατζής θα μεταφερθεί σε ειδική και εξειδικευμένη μονάδα νοσηλείας στο International Neuroscience Institute στο Ανόβερο της Γερμανίας, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Πάσχει από σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου, πάθηση η οποία δεν δύναται, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, να αντιμετωπιστεί σε ελληνικό νοσοκομείο.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του δεκαπεντάχρονου Μανώλη, με εντολή μου πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, άμεσα και κατ’ εξαίρεση, όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο.

Η μεταφορά του δεκαπεντάχρονου Μανώλη απαιτεί ειδικές συνθήκες αποσυμπίεσης κατά τη διάρκεια της πτήσης. Γι’ αυτό το λόγο και θα πραγματοποιηθεί από το κυβερνητικό αεροσκάφος, κατόπιν επικοινωνίας μου με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά».

 

Διαβάστε επίσης:

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος η διακομιδή μαθητή 

Θυσίασαν την 5ημερη για τον συμμαθητή τους !

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ