ΒΙΝΤΕΟ-Ο τραγικός πατέρας ζήτησε ευθανασία

ΒΙΝΤΕΟ-Ο τραγικός πατέρας ζήτησε ευθανασία

 

Συγκλονίζει την κοινωνία της Πάτρας η είδηση ότι πατέρας έφθασε σε σημείο να ζήτησει ένεση για να κάνει ευθανασία στο παιδί του…

Η 28χρονη κόρη του πάσχει εδω και 21 χρόνια από μια σπάνια ασθένεια και τρέφεται με σωληνάκι. Στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών στον χώρο της υγείας, έφτασαν στο σημείο να κόψουν φάρμακα και παροχές φαρμακευτικών υλικών από ένα παιδί που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο πατέρας της 28χρονης να αδυνατεί να καταβάλει το κόστος που απαιτείται μετά τις συνεχιζόμενες περικοπές σε παροχές υλικών και φαρμάκων, ενώ τίθεται σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και η ζωή του παιδιού.

Μάλιστα ο πατέρας της κοπέλας σε μια στιγμή απόγνωσης δήλωσε “πως ή θα δοθεί σήμερα λύση στο πρόβλημα ή θα ζητήσει ένεση ευθανασίας” για να μην βασανίζεται άλλο η κόρη του.

Το θέμα προκάλεσε τη συγκέντρωση μελών του ΠΑΜΕ το πρωί, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Τελικά, ο Περιφερειάρχης μίλησε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και ο τοπικός Διευθυντής του ΙΚΑ προχώρησε τις διαδικασίες επίλυσης του ζητήματος.

 

 

Πηγή:dete.gr/thebest.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ