Ενοχλημένη η κοινωνία της Θάσου με την Χρυσή Αυγή

Ενοχλημένη η κοινωνία της Θάσου με την Χρυσή Αυγή

 

Ενοχλημένη εμφανίζεται η κοινωνία της Θάσου από την απόφαση μελών της Χρυσής Αυγής να διανείμουν δωρεάν τρόφιμα σε κατοίκους οικισμών του νησιού.

Ο δημοτικός σύμβουλος Θάσου -κάτοικος Ποταμιάς- Δημήτρης Κουτλής μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε ιδιαίτερα μικρή την ανταπόκριση πολιτών των Λιμεναρίων την προηγούμενη εβδομάδα να λάβουν δωρεάν τρόφιμα η οποία μετατράπηκε σε οριστική άρνηση των κατοίκων της Ποταμιάς χθες το απόγευμα να «δεχθούν ελεημοσύνη», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επιβεβαίωσε, επικαλούμενος μαρτυρίες κατοίκων του νησιού, ότι ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να διανείμει δωρεάν τρόφιμα στην Τοπική Κοινότητα Ποταμιάς όπου συνάντησε την αντίδραση των κατοίκων με αποτέλεσμα να μη συνεχιστεί η προσπάθεια, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κανένα επεισόδιο.

Ο κ. Κουτλής σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός λέγοντας ότι εκείνο που ενόχλησε τα μέλη της Χρυσής Αυγής «ήταν ότι δεν μπόρεσαν καν να κινηθούν στην Ποταμιά όχι να μοιράσουν τρόφιμα. Οι κάτοικοι του οικισμού προερχόμενοι τόσο από την Ποταμιά όσο και από την Παναγία τους έστειλαν ηχηρό μήνυμα πως δεν επιθυμούν την ελεημοσύνη τους και με την αρνητική στάση που κράτησαν τους έδειξαν πως είναι ανεπιθύμητοι».

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς μελών της Χρυσής Αυγής πως η διανομή των τροφίμων έγινε κανονικά ο κ. Κουτλής υπογράμμισε ότι το γεγονός πως «υπήρξαν τρεις άνθρωποι που μέσα στην αφέλειά τους παρέλαβαν κάποια τρόφιμα δεν σημαίνει ότι υπήρξε γενίκευση, κάθε άλλο μάλιστα. Το σημαντικό στη χθεσινή κινητοποίηση ήταν η αυθόρμητη και χωρίς καμία καθοδήγηση πολυπληθής συγκέντρωση πολιτών που μαζεύτηκαν σε διαφορετικά σημεία στο κέντρο του οικισμού και θέλησαν ν’ αντιδράσουν δυναμικά απέναντι στην επιχειρούμενη προσπάθεια μελών της Χρυσής Αυγής να δείξουν την ελεημοσύνη τους».

 

Διαβάστε επίσης

 

Έδιωξαν την Χρυσή Αυγή

“Δεν έδιωξαν τη Χρυσή Αυγή”

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ