Νέα πυρκαγιά στην Κρήτη

Νέα πυρκαγιά στην Κρήτη

Πυρκαγιά ξέσπασε στην Κρήτη, στο χωρίο Καλαμίτση Αλεξάνδρου πάνω από τις Βρύσες Χανίων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ με την πυροσβεστική υπηρεσία να ρίχνεται ξανά στη μάχη με τις φλόγες.

Στο σημείο έσπευσαν 5 πυροσβεστικά οχήματα με 12 άνδρες όπου μετά από τιτάνια προσπάθεια λόγω των ισχυρών ανέμων, κατάφεραν να την θέσουν υπό μερικό ελέγχο. Η φωτιά ξεκίνησε απειλώντας κατοικίες όμως οι άνδρες της πυροσβεστικής γρήγορα την απομάκρυνα καθησυχάζοντας έτσι τους κατοίκους του χωριού.

Ο συναγερμός όμως στις πυροσβεστικές δυνάμεις έχει σημάνει από χθες το βράδυ καθώς πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε διάφορες αγροτικές και δασικές εκτάσεις. Συγκεκριμένα, το πρώτο χτύπημα του πύρινου εφιάλτη ήρθε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Νέο Χωριό του Δήμου Πλατανιά. Μετά από την επέμβαση των 4 ανδρών της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο, η φωτιά έσβησε νωρίς το πρωί έχοντας κάνει στάχτη 5 στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Σήμερα, η πύρινη λαίλαπα ξεκίνησε από τα δυτικά της Κρήτης αφού λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι, φωτιά εκδηλώθηκε στο Κάστελλο του δήμου Αποκόρωνα στα Χανιά. Οι άνδρες της πυροσβεστικής, έθεσαν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο λίγες ώρες αργότερα.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στη Κρήτη τα μέτωπα πυρκαγιών που έχουν σημάνει συναγερμό στη Πυροσβεστική ξεπερνούν τα 10. Αυτή την ώρα, σε όλο το νησί υπάρχουν 10 πυρκαγιές οι οποίες είναι υπό πλήρη κατάσβεση και άλλες τρεις υπό πλήρη έλεγχο. Ο αγώνας των ανδρών της πυροσβεστικής συνεχίζεται ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τα κέντρα της Κρήτης αναμένεται να είναι σε συνεχή συνομιλία καθώς τίποτα δεν αποκλείει το ξέσπασμα νέων πυρκαγιών.

Πηγή: prismanews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ