Τραβούν χειρόφρενο οι λεωφορειούχοι

Τραβούν χειρόφρενο οι λεωφορειούχοι

 

Χειρόφρενο διαρκείας τραβούν από αύριο μετά τους Θεσσαλονικείς και οι λεωφορειούχοι του Νομού Χαλκιδικής. Αυτή την απόφαση έλαβαν στη χθεσινοβραδινή συνέλευση που πραγματοποίησαν στα Μουδανιά παρουσία και του προέδρου του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Μακεδονίας –Θράκης, Γιώτη Χραλάμπους.

Από αύριο το πρωί περίπου 1.300 μαθητές του Νομού Χαλκιδικής θα πρέπει να αναζητήσουν ιδιωτικά μέσα για να πάνε στα σχολεία τους, αφού θα ακινητοποιηθούν τα περίπου 30 λεωφορεία και 20 ταξί που είχαν αναλάβει το έργο της μεταφοράς των μαθητών. Και στην περίπτωση των λεωφορειούχων της Χαλκιδικής κύριο αίτημα είναι η καταβολή δεδουλευμένων και να μην γίνει περαιτέρω κι αναδρομικό ψαλίδισμα στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με την περιφέρεια.

Με το χέρι στο χειρόφρενο… και οι λεωφορειούχοι του Κιλκίς

Διαστάσεις φαινομένου ντόμινο φαίνεται πως πρόκειται να λάβει η παύση μεταφοράς μαθητών που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα πρόκειται να γίνει επικοινωνία του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Μακεδονίας-Θράκης και με τους λεωφορειούχους του Κιλκίς που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα. Είναι και σε αυτό τον νομό ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσει η μεταφορά μαθητών στα σχολεία.

Αναζητά λύση η περιφέρεια-Συναντήσεις με στελέχη δύο υπουργείων στην Αθήνα

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση στο φλέγον πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στους δύο νομούς, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Για την επίλυση του ζητήματος μετέβη σήμερα στην Αθήνα ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος θα συναντηθεί με στελέχη δύο υπουργείων: Οικονομικών και Εσωτερικών.

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι λεωφορειούχοι Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής που περιμένουν τα αποτελέσματα των δύο κρίσιμων συναντήσεων. Το μεσημέρι θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία των κκ Χαραλάμπους και Τσαμασλή.

 

Πηγή: thesstoday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ