Ξεσηκωμός στην Ιεράπετρα για το σχέδιο “Αθηνά”

Ξεσηκωμός στην Ιεράπετρα για το σχέδιο “Αθηνά”

 

Μπορεί το υπουργείο Παιδείας να προχώρησε σε… «εκπτώσεις» του σχεδίου Αθηνά αναφορικά με τη συνέχιση της λειτουργίας του ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης μέχρι την αποφοίτηση των σημερινών φοιτητών του, ωστόσο η εξέλιξη αυτή δεν ικανοποιεί την τοπική κοινωνία και τους φορείς της πόλης.

Στον απόηχο των εξελίξεων με την ανακοίνωση του τελικού σχεδίου, στο προσκήνιο έρχεται νέος κύκλος αντιδράσεων.

Η δημοτική αρχή της Ιεράπετρας επισημαίνει σε ανακοίνωσή της πως οι ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες το βράδυ σε σχέση με το σχέδιο Αθηνά επιβάλλουν την άμεση αντίδραση των κατοίκων της πόλης. Η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να επιτρέψει τη συνέχιση της λειτουργίας του ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης μέχρι την αποφοίτηση των σημερινών φοιτητών του, χαρακτηρίζεται θετική εξέλιξη, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιεί την απαίτηση των Ιεραπετριτών για μόνιμη παραμονή του συγκεκριμένου ΤΕΙ στην πόλη καθώς και τον ερχομό περισσότερων τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σχετικών με την πλούσια αγροτική δραστηριότητα του τόπου.

Ο δήμος Ιεράπετρας προαναγγέλλει δυναμικές κινητοποιήσεις και σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:  «Η απάντησή μας πρέπει να είναι δυναμική και άμεση. Συζητάμε απόψε, Τετάρτη, στις 8 το βράδυ στο Παραλιακό σχολικό Συγκρότημα, τις εξελίξεις και την αντίδρασή μας. Οργανώνουμε τη δράση μας στην Ανοιχτή Συνέλευσή μας».

 

Πηγή: prismanews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ