24ωρη απεργία για τους επίορκους

24ωρη απεργία για τους επίορκους

Με 24ωρη απεργία και διαδηλώσεις αντιδρούν οι εργαζόμενοι των ασφαλιστικών ταμείων στην αυστηροποίηση των ποινών για τους επίορκους υπαλλήλους.

Σε κινητοποιήσεις με αίτημα την απόσυρση άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, προχωρούν οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας.

Για αύριο Τετάρτη, προγραμματίζουν στάση εργασίας από τις 12.00 έως τη λήξη ωραρίου και συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, ενώ για την Πέμπτη 21/3 οργανώνουν 24ωρη απεργία για τους υπαλλήλους στα ασφαλιστικά Ταμεία, στον ΟΑΕΔ, το ΙΚΑ, το ΣΕΠΕ και τους υγειονομικούς του ΕΟΠΥΥ.

Τα σωματεία των εργαζομένων ζητούν την απόσυρση των άρθρων που προβλέπουν «ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις για παραβατικές συμπεριφορές υπαλλήλων που ζημιώνουν το ασφαλιστικό σύστημα». Οι ποινές είναι ιδιαίτερα αυστηρές στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ευθύνη υπαλλήλων για τη χορήγηση παράνομων συντάξεων επιδομάτων και παροχών.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι πρόθεσή τους δεν είναι «η προστασία επίορκων που διαβάλουν με τις παράνομες ενέργειές τους το σύνολο των υπαλλήλων», αλλά αντιδρούν «στην εύκολη στοχοποίηση όλων των υπαλλήλων, οι οποίοι επιβαρύνονται με αυξημένο φόρτο εργασίας, και μπορούν εύκολα να κατηγορηθούν και να διαπομπευθούν».

Ανέφεραν επίσης, ότι δεν ζητούν ιδιαίτερη μεταχείριση και υποστηρίζουν την τιμωρία των παραβατών στο πλαίσιο των υπαρχόντων διατάξεων. Προσέθεσαν όμως ότι επαρκεί το νομοθετικό πλαίσιο που συγκροτήθηκε το 2006 και που έχει πρόσφατα επικαιροποιηθεί.

Τη νομική κατοχύρωση των επιθεωρητών του ΣΕΠΕ για τους οποίους υποστήριξε ότι είναι εύκολο να γίνουν στόχος αβάσιμων καταγγελιών, ζήτησε πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας, Ηλίας Κιούλος. Ο κ. Κιούλος προσέθεσε, ότι τους τελευταίους μήνες έχουν ατονήσει οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ στην περιφέρεια γιατί οι επιθεωρητές αδυνατούν να καλύψουν με δικά τους έξοδα τις δαπάνες μετακίνησης.

Υπέρ των κινητοποιήσεων των υπαλλήλων των φορέων αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας τάσσεται με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, που καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων-μελών της, καθώς και μέλη του Γενικού της Συμβουλίου, «να δώσουν το “παρών” και να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους την αυριανή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ