Ρόδος: Κατεπείγουσα έρευνα για το κρέας γαϊδουριού

Ρόδος: Κατεπείγουσα έρευνα για το κρέας γαϊδουριού

 

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου Κωνσταντίνος Μπούτσικος, αναφορικά με τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί περί διάθεσης κρέατος γαϊδουριού σε κρεοπωλεία και εστιατόρια της Ρόδου.

Η δικαστική έρευνα θα γίνει από την πταισματοδίκη Ρόδου και στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν να καταθέσουν οι δύο γυναίκες που φέρονται ως υπεύθυνες του υπό ίδρυση συλλόγου Paws & Claws Animal Rescue Rhodes που προέβησαν στις σχετικές καταγγελίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις εκπροσώπους θα ζητηθεί να δώσουν «ονόματα και διευθύνσεις» αναφορικά με το πότε, από ποιους και σε ποιους δόθηκε κρέας γαϊδουριού και αν αυτό διατέθηκε προς πώληση.

Στο μεταξύ, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες ο 35χρονος και 31χρονος που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να μεταφέρουν δύο θηλυκά γαϊδούρια τα οποία νωρίτερα είχαν κλέψει. Τα δύο αδέλφια που εκτός από ζωοκλοπή κατηγορούνται και για ζωοκτονία, προσήχθησαν χθες το μεσημέρι ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως τους αποδίδονται και ισχυρίστηκαν πως τα γαϊδούρια που έκλεψαν και μετέφεραν, θα τα χρησιμοποιούσαν για «δουλειές» δικές τους, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα τα έσφαζαν για να διαθέσουν το κρέας τους στην αγορά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ