Απόκριες στα Χανιά

Απόκριες στα Χανιά

 

Εμπνευσμένα από τη σύγχρονη πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες αλλά και με μηνύματα αισιοδοξίας είναι τα καρναβάλια που οργανώνονται και φέτος σε τρεις περιοχές της περιφερειακής ενότητας Χανίων. Η αυλαία των καρναβαλικών εκδηλώσεων ανοίγει το απόγευμα του Σαββάτου στην Παλαιόχωρα με τη μεγάλη παρέλαση του βασιλιά καρνάβαλου και με συμμετοχή 30 αρμάτων και περίπου 2.000 καρναβαλιστών.

Θέμα του φετινού καρναβαλιού είναι ο «ρακένδυτος», ενώ ο βασιλιάς καρνάβαλος θα είναι παγώνι, σύμβολο αισιοδοξίας και ελπίδας. Την Κυριακή 17 Μαρτίου θα γίνει η βράβευση του καλύτερου άρματος καθώς και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου.

Στην Κίσαμο όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη παρέλαση 14 αρμάτων και ομάδων με 1.200 καρναβαλιστές που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 3 μετά το μεσημέρι. «Το πουλάκι τσίου» θα είναι το άρμα της καρναβαλικής επιτροπής. Ένα ακόμα καρναβάλι οργανώνεται την Κυριακή στις 3 μετά το μεσημέρι από τον δήμο Αποκορώνου στις Καλύβες με συμμετοχή αρμάτων από όλα τα χωριά του δήμου.

Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται και η πόλη των Χανίων με τριήμερες εκδηλώσεις που έχουν γενικό τίτλο «Δώσε Χρώμα στην Πόλη». Τις εκδηλώσεις που αρχίζουν σήμερα Πέμπτη και θα ολοκληρωθούν στις 16 Μαρτίου διοργανώνουν ο Σύλλογος Εστίασης Χανίων, ο δήμος Χανίων, η Πολιτιστική Επιχείρηση του δήμου και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

Σήμερα Πέμπτη, 14 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, καταστήματα της πόλης οργανώνουν πάρτι ενώ ένα τρενάκι θα μεταφέρει τους μασκαράδες από μαγαζί σε μαγαζί όπου θα εξελίσσεται η γιορτή.

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου, την ίδια ώρα, το πάρτι θα μεταφερθεί στα καταστήματα της παλιάς πόλης με το τρενάκι να πραγματοποιεί αντίστοιχα δρομολόγια. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στην περιοχή του «Κάτωλα», με μια μεγάλη γιορτή που θα συμμετέχουν Dj και καρναβαλικές ομάδες από περιοχές που την Κυριακή οργανώνουν Καρναβάλι.

Οι εκδηλώσεις θα έχουν και κοινωνικό χαρακτήρα καθώς θα πωλούνται μπίρες σε χαμηλή τιμή και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα προσφερθούν σε κοινωνικά Ιδρύματα των Χανίων. Στην πόλη των Χανίων τα Κούλουμα θα γιορταστούν την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων στην Κίσαμο, στην παραλία του γηπέδου Κισάμου και στην Παλαιόχωρα στην παραλία Γραμμένου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ