Όλο το Ηράκλειο… μια διαμαρτυρία

Όλο το Ηράκλειο… μια διαμαρτυρία

 

Διαμαρτυρία στο Ηράκλειο αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα, φοιτητές και εκπρόσωποι φορέων που αντιδρούν στο σχέδιο “Αθηνά”. Από τις 11:00 το πρωί, το κέντρο της πόλης “καταλαμβάνει” η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, που πραγματοποιεί συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας, συμπαραστεκόμενη στον αγώνα των φοιτητών κατά του σχεδίου “Αθηνά”.

Στις 12:00 στην πλατεία Ελευθερίας ξεκινάει το μεγάλο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο κατά του σχεδίου “ΑΘΗΝΑ”. Υπενθυμίζεται ότι φοιτητές και εκπρόσωποι φορέων διαμαρτύρονται για την επικείμενη κατάργηση της σχολής Δομικών Έργων στο Ηράκλειο, καθώς και την απορρόφηση των σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αγίου Νικολάου και Εμπορίας και Διαφήμισης της Ιεράπετρας.

Την ίδια στιγμή κατάληψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης σχεδιάζει η Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας τόσο για την επικείμενη κατάργηση του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης, όσο και για την ευρύτερη απαξίωση της περιοχής από την κυβέρνηση.

Τόσο η Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας όσο και οι Επιτροπές Αγίου Νικολάου και Σητείας συμπαραστέκονται στο παγκρήτιο φοιτητικό συλλαλητήριο.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η συμβολική κατάληψη και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για δεύτερη ημέρα σήμερα, με τη Σύγκλητο να αντιδρά στην επικείμενη συγχώνευση του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών με το τμήμα Μαθηματικών.

 

Πηγή: cretalive.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ