“Άμεσα διάλογος στις Σκουριές”

“Άμεσα διάλογος στις Σκουριές”

Με αφορμή τα επεισόδια στην Ιερισσό μεταξύ της Αστυνομίας και κατοίκων που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής επεσήμανε ότι «πρέπει η κυβέρνηση να ξεκινήσει άμεσα διάλογο».

«Δύο χρόνια τώρα η κοινωνία της Βόρειας Χαλκιδικής βρίσκεται σε αναβρασμό εξαιτίας της διαδικασίας εγκατάστασης εργοστασίου εξόρυξης χρυσού. Όπως και παλαιότερα έτσι και σήμερα δηλώνουμε την αναγκαιότητα έναρξης εμπεριστατωμένου διαλόγου μέσα από τον οποίο μπορεί να προκύψει μία βάση συνεννόησης», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος και συνεχίζει:

«Με τον ίδιο ξεκάθαρο τρόπο και με την ίδια ένταση που καταδικάσαμε την προ ημερών επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξόρυξης χρυσού, καταδικάζουμε και σήμερα απερίφραστα κάθε είδους δράση και ενέργεια που προκαλεί την αναστάτωση των κατοίκων και που θέτει σε κίνδυνο απλούς ανθρώπους και γυναικόπαιδα. Καλούμε για μια ακόμα φορά την Κυβέρνηση, να ξεκινήσει άμεσα διάλογο ώστε να αποφευχθούν οι ακρότητες από όποια πλευρά κι αν προέρχονται. Επισημαίνουμε τέλος ότι οι επενδυτικές δραστηριότητες και επιχειρήσεις δεν εγκαθίστανται και δεν λειτουργούν ούτε με την προστασία των ΜΑΤ, ούτε με τις συνεχείς αστυνομικές παρεμβάσεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ