Πάνω από 100 πολίτες στην πλατεία της Ιερισσού-Τώρα έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Πάνω από 100 πολίτες στην πλατεία της Ιερισσού-Τώρα έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

 

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στην Ιερισσό, με περισσότερους από 100 κατοίκους στην πλατεία της πόλης και την αστυνομία να πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που έκαναν την εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις στις Σκουριές

Ένταση με επεισόδια, προσαγωγές, δακρυγόνα και φωτιές στην πλατεία του χωριού στις Σκουριές. Το σκηνικό ήταν πολεμικό, ειδικά μετά τις καταγγελίες για ρίψη δακρυγόνων και στο σχολείο.

Η αστυνομία για να διαλύσει το πλήθος των κατοίκων του χωριού που ήταν συγκεντρωμένο έξω από το αστυνομικό τμήμα, προσπαθώντας να εμποδίσει προσαγωγές ατόμων, ύποπτων κατά την αστυνομία για την επίθεση στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, προέβη σε χρήση δακρυγόνων.

Οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν στην πλατεία, όπου άναψαν φωτιές σε λάστιχα.

Υπάρχουν καταγγελίες ότι από τα δακρυγόνα αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα μαθητές, το σχολείο των οποίων είναι πολύ κοντά στο αστυνομικό τμήμα.

Η κατάσταση είναι έκρυθμη από το πρωί, καθώς, υπήρξαν πληροφορίες για πέντε προαγωγές κατοίκων της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς, ως ύποπτων για την επίθεση στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mανωλάκου: Όργιο αυταρχισμού στις Σκουριές

Για “όργιο αυταρχισμού και μαζική τρομοκρατία” έκανε λόγο η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου στη Βουλή, αναφερόμενη στα όσα έγιναν στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Τώρα – Σκουριές: Τραυματισμός 15χρονου από κάλυκα δακρυγόνου 

Τρία άτομα έχουν μεταφερθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού, όπως επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου.

“Μάχη” και στη Βουλή για τις Σκουριές

Να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Ιερισσό της Χαλκιδικής ζήτησαν, πριν από λίγο, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα – Σκουριές: Παιδιά μεταφέρονται στο ιατρείο

Παιδιά, στο σχολείο της Ιερισσού, λιποθύμησαν και μεταφέρονται στο ιατρείο. Σύμφωμα με το thesstoday.gr, “απεγκλωβίστηκε” από τον αστυνομικό κλοιό το σχολείο της Ιερισσού και οι γονείς σπεύδουν να πάρουν τα παιδιά τους.

Τώρα-ΦΩΤΟ: Οδομαχίες στην Ιερισσό

 Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στα ΜΑΤ και στους κατοίκους της Ιερισσού αυτή την ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν συγκρούσεις, ενώ οι κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές καίγοντας λάστιχα.

 

Προσαγωγές και ΜΑΤ στην Ιερισσό

Έκρυθμη η κατάσταση και σήμερα στην Ιερισσό, στην Χαλκιδική. Πέντε κάτοικοι Ιερισσού και Μεγάλης Παναγίας έχουν προσαχθεί ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

 

Ιερισσός-“Εγκλωβισμένα τα παιδιά στο σχολείο”

«Βία και Τρομοκρατία» στην Ιερισσό Χαλκιδικής καταγγέλλει αναγνώστρια του enikos.gr.

Όπως αναφέρει η ίδια στην καταγγελία της: «Ματ και Αστυνομία χωρίς εισαγγελικά εντάλματα κάνουν έρευνες σε σπίτια, χωρίς να υπάρχει καν δικαστικός αντιπρόσωπος…»

Τώρα – Διαψεύδουν την ρίψη χημικών στο σχολείο

Διαψεύδει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ότι έγινε χρήση χημικών στο σχολείο και στο ιατρείο της Ιερισσού.

 

Τώρα – Σκουριές: Φεύγουν τα παιδιά από το σχολείο

Παρότι το σχολείο στην Ιερισσό τελεί υπό κατάληψη, καθώς οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις προσαγωγές ακόμα και συμμαθητών τους

 

Τώρα – Σκουριές: Πληροφορίες για 7 συλλήψεις 

Οι τελευταίες πληροφορίες από τις Σκουριές κάνουν λόγο για εντοπισμό και συλλήψεις επτά ατόμων.

 

«Χτυπούν καμπάνες στην Ιερισσό»

«Χτυπούν καμπάνες συναγερμού στην Ιερισσό. Από τον Πολύγυρο ξεκίνησαν 4 κλούβες των ΜΑΤ και τσιπάκια της αστυνομίας. Που να πηγαίνουν άραγε; Όλοι στην πλατεία ΤΩΡΑ… Άρχισαν τα όργανα!!!!!!!!!!!», γράφει σε blog κάτοικος της Ιερισσού, όπου έχει μετατραπεί σε θέατρο συγκρούσεων μεταξύ ΜΑΤ και ντόπιων για τα μεταλλεία.

ΒΙΝΤΕΟ – Σκουριές: Οι οδομαχίες 

Φωτιές, καπνοί και δακρυγόνα. Το βίντεο τραβήχτηκε πριν από λίγο στους δρόμους της Ιερισσού, όπου από το πρωί μαίνεται “πόλεμος” μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων.

Σκουριές. Μαθήτρια: “Δεν μπορούμε να ανασάνουμε”

Στην εκπομπή “Ελληνοφρένεια” μια μαθήτρια της Γ’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου της Ιερισσού περιγράφει τη στιγμή που το δακρυγόνο έπεσε στον πραύλιο χώρο.

Ακούστε τη μαρτυρία του καθηγητή του λυκείου της Ιερισσού

Τα δακρυγόνα που έριξε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στις Σκουριές Χαλκιδικής, έπεσαν μέσα στο Λύκειο Ιερισσού, κατήγγειλε στην Ελληνοφρένεια, στον Real fm, ο καθηγητής του σχολείου, Λέκκας Παναγιώτης. Ο καθηγητής είπε ότι πολλά από τα παιδιά είχαν αναπνευστικά προβλήματα και οι καθηγητές προσπάθησαν να τα βοηθήσουν.

Ακούστε τη μαρτυρία μητέρας μαθητή του Λυκείου Ιερισσού

«Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Έχουμε παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα, έχουμε κάνει κάτι και μας φέρονται έτσι, πέντε παιδιά έχουν προβλήματα από τα δακρυγόνα» κατήγγειλε στην Ελληνοφρένεια, στον Real fm, η μητέρα ενός μαθητή, του λυκείου Ιερισσού. Η μητέρα του μαθητή, είπε ότι οι γονείς και οι καθηγητές «έκλεισαν τα παιδιά μέσα στις τάξεις, αλλά ο καπνός από τα δακρυγόνα, έμπαινε από τα τζάμια».

 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τις Σκουριές 

 

 

 

Για περιορισμένη χρήση χημικών στην Ιερισσό κάνει λόγο η ΕΛΑΣ, που διαψεύδει κατηγορηματικά ότι  “έγινε χρήση χημικών σε σχολείο και οικίες της περιοχής”. 

 

 

 

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της αστυνομίας: 

 

 

 

“Σήμερα το πρωί, περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν- απέκλεισαν την επαρχιακή οδό Γοματίου – Ιερισσού και δεν επέτρεπαν τη διέλευση αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες μαζί με δικαστικούς λειτουργούς μετέβαιναν στην περιοχή για υποβοήθηση των αστυνομικών ερευνών, που διενεργούνται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τον εμπρησμό σε εγκαταστάσεις εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 17-02-2013.

Σημειώνεται ότι οι συγκεντρωμένοι είχαν βάλει φωτιά σε ελαστικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή.

Επιπλέον δεν ανταποκρίθηκαν στις επανειλημμένες εκκλήσεις για αποχώρηση από το σημείο και εκσφενδόνιζαν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δυο αστυνομικοί. Τελικά η διέλευση των αστυνομικών επετεύχθη με περιορισμένη χρήση χημικών μέσων.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωθέντες, κινούμενοι προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ιερισσού.

Δεν πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές ή συλλήψεις ατόμων.

Σε καμία περίπτωση δεν έγινε χρήση χημικών ή άλλων μέσων σε κανένα άλλο σημείο της περιοχής, ενώ σχετικές καταγγελίες σε ΜΜΕ για χρήση χημικών σε σχολείο και οικίες της περιοχής, διαψεύδονται κατηγορηματικά”.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ