Επιστολή-“καταπέλτης” για τον θάνατο των φοιτητών

Επιστολή-“καταπέλτης” για τον θάνατο των φοιτητών

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης απηύθυνε χτες επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς με αφορμή το τραγικό γεγονός που έχει συγκλονίσει όλη την χώρα, με την οποία υπενθυμίζει τα σχετικά έγγραφα που έχει ήδη αποστείλει αναφορικά με την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο Νομό, προκειμένου να καλύψουν επιτακτικές ανάγκες σίτισης και στέγασης Φοιτητών του ΤΕΙ Χανίων.

 

Σχετικά με το τραγικό γεγονός που συνέβη στην Λάρισα, με θύματα τους πέντε φοιτητές μας, δύο εκ των οποίων Χανιώτες, τόνισε:

 

«Θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σάββα Παπαδόπουλου καθώς και στις υπόλοιπες οικογένειες των άτυχων νέων. Εύχομαι καλή ανάρρωση στα παιδιά που κατάφεραν να διαφύγουν τον κίνδυνο.

 

Με αφορμή το γεγονός αυτό, νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση να επανέλθω, για πολλοστή φορά, και να απευθύνω παράκληση πια, στα Αρμόδια Υπουργεία, από τα οποία με επιστολές μου, κατά το προηγούμενο έτος, ζητούσα να αξιοποιηθούν τμήματα τουλάχιστον των δημοσίων κτιρίων που δεν χρησιμοποιούνται για τη στέγαση και τη σίτιση των φοιτητών του ΤΕΙ Χανίων, καθώς, όπως ενημερώθηκα, τηλεφωνικά για το Πολυτεχνείο Κρήτης δόθηκε ή θα δοθεί λύση.

 

Είχα τονίσει τότε ότι δεν μπορεί οι καθηγητές των ΤΕΙ με έρανο να πληρώνουν το ενοίκιο των φοιτητών τους, και το κράτος να κρατά κλειστούς χώρους 100% ολοκληρωμένους.

 

Δεν μπορεί τα Υπουργεία να θεωρούν «προσωπική τους ιδιοκτησία» τις κτιριακές τους εγκαταστάσεις και να μην τις παραδίδουν σε χρήση στους πολίτες.

 

Η ιδιοκτησιακή αντίληψή τους είχε πιθανόν έννοια μια άλλη εποχή. Αυτή η εποχή πέρασε ανεπίστρεπτη, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, με εξαίρεση ίσως, την ατελείωτη και αδιόρθωτη γραφειοκρατία.

 

Πιστεύω ότι οι φοιτητές μας σε χώρους εξοπλισμένους πλήρως θα είναι τουλάχιστον προστατευμένοι. Τα Υπουργεία πρέπει να πάρουν τις ορθές αποφάσεις.

 

Η ΠΕ Χανίων δεν διεκδικεί χώρους για ιδία χρήση. Ζητά επίμονα να αξιοποιηθεί η υποδομή των Χανίων σε όφελος των δομών του τόπου μας».

 

 

 

 

Πηγή: flashnews.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ