Κρήτη-Οι αγρότες ετοιμάζονται για Αθήνα

Κρήτη-Οι αγρότες ετοιμάζονται για Αθήνα

 

 

Για τη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνεται, αύριο Τρίτη 5 Μαρτίου, στην Αθήνα ετοιμάζονται οι αγρότες και στην Κρήτη.

Απόψε αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Ηρακλείου. Οι εκπρόσωποί τους, έχουν έρθει σε συμφωνία με την ακτοπλοϊκή εταιρεία, εξασφαλίζοντας εισιτήριο μετ’ επιστροφής έναντι 20 ευρώ, ενώ για όποιον επιθυμεί να “κλείσει” καμπίνα, θα πληρώσει το μισό της τιμής.

 

Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι στην Πλατεία Βάθη, ενώ ζητά και από τους εργαζόμενους “να συμπαραταχθούν με την αγροτιά στη μάχη που δίνει για την επιβίωσή της”, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Κάλεσμα και γκρίνιες

 

Ανοιχτό κάλεσμα απευθύνει ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γ.Τζωρτζάκης στους αγρότες για συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση, ωστόσο δε λείπουν και οι γκρίνιες. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ.Τζωρτζάκης, μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου, “2.500 στελέχη του αγροτικού κόσμου, που εκπροσωπούν συνεταιρισμούς, αγροτικούς συλλόγους, συλλογικές δραστηριότητες, δήμους και περιφέρεια, είναι άφαντοι”, ενώ ο ίδιος εξήγησε ότι η αποχώρηση των αγροτών από τα μπλόκα αποδυνάμωσε τη διαπραγματευτική ισχύ των αγροτών με την κυβέρνηση. Όπως χαρακτηριστικά είπε, αν και προγραμματιζόταν συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, “από τη στιγμή που έφυγαν από τα μπλόκα, δε μου ξανασήκωσαν το τηλέφωνο για τη συνάντηση”.

 

Σε ότι αφορά, τέλος, τη μετάβαση στην Αθήνα με τα αγροτικά αυτοκίνητα ή τα τρακτέρ εκφράστηκαν δεύτερες σκέψεις και τελικά δεν θα μεταβούν με τα οχήματα προκειμένου να μην προκληθεί πρόβλημα στην πρωτεύουσα. Κατ’ανάλογο τρόπο, η διανομή τροφίμων που εξέταζαν, θα πραγματοποιηθεί κάποια άλλη φορά, καθώς οι συνθήκες που θα επικρατούν στο συλλαλητήριο είναι άγνωστες και πιθανότατα η πρωτοβουλία δεν θα έχει αποτελέσματα.

 

 

 

 

 

Πηγή: cretalive.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ