Ποινή 20 ετών για θανατηφόρο δυστύχημα

Ποινή 20 ετών για θανατηφόρο δυστύχημα

Ο κατηγορούμενος για το πολύνεκρο τροχαίο (επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Σεπτέμβριο του 2010) στο Πετρόπορο καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την Τετάρτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων, έπειτα από δυο αναβολές. Εκεί οι συγγενείς των θυμάτων της απίστευτης τραγωδίας στην εθνική οδόΤρικάλων-Λάρισας ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία του 39χρονου σήμερα οδηγού, ο οποίος κατηγορείται και για ψευδή κατάθεση καθώς αρχικά είχε δηλώσει ότι οδηγούσε… άλλος το φορτηγό!

Ο εξάδελφός του ο οποίος το επιβεβαίωσε και ο αλλοδαπός στον οποίο αρχικά πήγε να “φορτωθεί” το τροχαίο καταδικάστηκαν με 30  και 16 μήνες αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αίθουσα του δικαστηρίου, αστυνομικοί και άνδρες της Ασφάλειας απαγόρευαν την είσοδο στον οποιονδήποτε, ενώ το Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων ήταν ζωσμένο από διμοιρία της ΟΠΚΕ, υπό τον φόβο επεισοδίων και τελικά χρειάστηκε να φυγαδεύσουν τον κατηγορούμενο μετά την έκδοση της απόφασης.

Το τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της 27ης Σεπτεμβρίου 2010 στο 39 χλμ. της εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας, 2 μόλις χλμ. μακριά από το Πετρόπορο μετά από σύγκρουση τριών αυτοκίνητων ενός φορτηγού και δυο ΙΧ.

Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να χάσουν την ζωή τους επτά άνθρωποι και συγκεκριμένα ένας 39χρονος πατέρας και τα δυο του παιδιά ηλικίας 1 και 4,5 ετών από την Φαρκαδόνα, μια 21χρονη συγγενείς των τριών πρώτων θυμάτων και τρία ακόμη άτομα ηλικίας 24, 26 και 40χρονων από τα Τρίκαλα.

 

Πηγή: trikalavoice.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ