ΙΣΠ: Μας εκπλήσσει η θέση του ΦΣΑ

ΙΣΠ: Μας εκπλήσσει η θέση του ΦΣΑ

“Ο Ιατρικός Κόσμος δια των θεσμικών του οργάνων έχει πάρει θέση κατά της αντιεπιστη-μονικής αναγραφής της δραστικής ουσίας και όχι της εμπορικής ονομασίας του φαρμάκου”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και προσθέτει:

“Από την αρχή θεωρήσαμε ότι το μέτρο αυτό αποτελεί παραβίαση των διεθνών επιστημονικών κανόνων,  που έχουν σχέση με την προστασία της Υγείας των Πολιτών και την προστασία του έργου των Ιατρών.

 Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά έχει προσφύγει νομικά εναντίον της εφαρμογής του μέτρου στο ΣτΕ (Αίτηση Αναστολής  & Αίτηση Ακύρωσης της 7-1-2013,  η οποία κατατέθηκε με αριθμό 60 στις 9-1-2013 και συζητείται την 1η Μαρτίου 2013),  έχει γίνει ενημέρωση των Ευρωπαίων ιατρών  και αν χρειαστεί θα προσφύγουμε στους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οργανισμούς,  όπως η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας,  το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νοσημάτων,  τον Παγκόσμιο Ιατρικό Σύλλογο,  την Μόνιμη Επιτροπή Ευρωπαίων Ιατρών,  το Παρατηρητήριο των Ηνωμένων Εθνών,  το Διεθνές Παρατηρητήριο του Ελσίνσκι,  την Επιτροπή του Ελσίνσκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα,  το Διεθνές Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  την Συνέλευση των Πολιτών του Ελσίνσκι,  την Διεθνή Εταιρεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ.α.

 Η εφαρμογή του μέτρου που ήθελε να επιβάλει η Τρόικα (τον Μάρτιο του 2012) και εφαρμόζει η Πολιτεία (από τον Δεκέμβριος του 2012) βρίσκει όλη την Ιατρική Κοινότητα αντίθετη. Εκείνο όμως που εκπλήσσει είναι η θέση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής που με τρεις παρεμβάσεις του στο ΣτΕ υπέρ της δραστικής ουσίας,  εμμένει και στην Τροϊκανή-Μνημονιακή εντολή, αλλά και στο έγγραφό του στις 2-2-2012 προς τον Paul Thomsen (το οποίο επισυνάπτουμε).

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά υποστηρίζει αυτό που ισχύει διεθνώς,  ότι ο Ιατρός έχει την ευθύνη της φαρμακευτικής θεραπείας και ο φαρμακοποιός εκτελεί την συνταγή του ιατρού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και ας μην σπεύδουν κάποιοι να παρουσιάζονται ένθερμοι υποστηρικτές μνημονιακών πολιτικών. Σας γνωρίζουμε ότι υπάρχει και νέα απόφαση των Ιταλικών Δικαστηρίων  (2012/00033) βωγ κατά της αναγραφής της δραστικής ουσίας”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ