“Εργοστάσιο” πλαστών ταυτοτήτων στα Τουρκοβούνια

“Εργοστάσιο” πλαστών ταυτοτήτων στα Τουρκοβούνια

Στη δημοσιότητα δόθηκαν μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας πολιτών που αναγράφονται σε πλαστές αστυνομικές ταυτότητες και σε φύλλα χαρτιού με χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια.

Συγκεκριμένα, δόθηκαν  στη δημοσιότητα και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας:

  • Τα προσωπικά στοιχεία πολιτών, που αναγράφονται σε έξι πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τη Δ.Α.Ε.Ε.Β., εντός του διαμερίσματος – «οικήματος ασφαλείας» στη συμβολή των οδών Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20 (Τουρκοβούνια),
  • τα προσωπικά στοιχεία πολιτών, που περιλαμβάνονται σε χειρόγραφες σημειώσεις, που επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εντός του συγκεκριμένου διαμερίσματος.
  • φωτογραφίες όλων των παραπάνω ανευρεθέντων και κατασχεθέντων

Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι το διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια είχε εκμισθώσει ο Δημήτρης Πολίτης, ένας εκ των συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη. Για να νοικιάσει το διαμέρισμα, είχε χρησιμοποιήσει άλλο όνομα, το οποίο αναγράφεται σε μία από τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στα Τουρκοβούνια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, τα προσωπικά στοιχεία πολιτών, που βρέθηκαν στις χειρόγραφες σημειώσεις, είναι πολύ πιθανόν να προορίζονταν για την κατάρτιση πλαστών δελτίων ταυτότητας, τα οποία ενδεχομένως να έχουν ήδη καταρτισθεί και χρησιμοποιηθεί, για την ενοικίαση διαμερισμάτων ή για συναφείς λόγους.

Η δημοσιοποίηση των παραπάνω στοιχείων κρίθηκε απαραίτητη από την αστυνομία, καθώς αποσκοπεί στη διευκόλυνση της έρευνας και στη διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας λοιπών αγνώστων δραστών – συνεργών.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ