• Εκδηλώσεις για θέματα ψυχικής υγείας

  10:20 πμ, Πέμπτη 21 Φεβ 2013 10:20 πμ, Πέμπτη 21 Φεβ 2013

  Εκδηλώσεις για θέματα ψυχικής υγείας

  Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 89ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών διοργανώνει εκδηλώσεις για τους γονείς με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα Ψυχικής Υγείας.

  Συγκεκριμένα ο κύκλος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης περιλαμβάνει τρεις εκδηλώσεις στις 27 Φεβρουαρίου, 8 και 13 Μαρτίου με τα εξής θέματα:

  1ο Θέμα : «Υποστήριξη των παιδιών στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού»

  Εισηγητής: κα Πηνελόπη Λάγιου, Ειδική Παιδαγωγός

  Στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται: σχέσεις γονέων - παιδιών, τι περιμένουμε από το «πρωτάκι», συναισθήματα, διάψευση προσδοκιών ή αναμονή προς επίτευξη τους; Σημάδια μαθησιακών δυσκολιών ή τεμπελιά και άρνηση για διάβασμα, υπερκινητικότητα ή άγχος κ.ά. που μας προβληματίζουν ως γονείς.

  Ημερομηνία: Τετάρτη 27/02/2013 και ώρα 18.00

  2ο Θέμα: «Ψυχολογική αντιμετώπιση ψυχοσωματικών δυσκολιών στα παιδιά»

  Εισηγητής: κα Ελ. Παπαγεωργίου, Κλινική Ψυχολόγος

  Στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται: πονοκέφαλοι, κοιλιακά άλγη, ασθματικές κρίσεις κ.ά. Τι συντελεί στην εμφάνιση τους, ποιός ο ρόλος του γονέα, πως προστατεύουμε το παιδί συναισθηματικά, πως μπορούμε να το βοηθήσουμε; κ.ά.

  Ημερομηνία: Παρασκευή 8/03/2013 και ώρα 18.00

  3ο Θέμα: «Μπροστά στον Υπολογιστή... παιδιά και γονείς σε νέες προκλήσεις»

  Εισηγητής: κα Σ. Πέττα, Κοινωνιολόγος

  Στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται: νέες τεχνολογίες - νέες προκλήσεις σ��ην οικογένεια, ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις στους χρήστες, νέες «παθολογίες» κ.ά.

  Ημερομηνία: Τετάρτη 13/03/2013 και ώρα 18.00

  Οι εισηγήτριες είναι μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας του Τμήματος Ψυχικής Υγείας Εφήβων-Νέων του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ.Γεννηματάς». Τις εκδηλώσεις θα συντονίσει ο Επιστημονικός Σύμβουλος του Συλλόγου Γονέων, Στάθης Μπακλέζος. Η συμμετοχή όλων θα τιμήσει τους ειδικούς επιστήμονες που προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα