“Φύλλο και φτερό” τα στοιχεία από το κρησφύγετο

“Φύλλο και φτερό” τα στοιχεία από το κρησφύγετο 

 

«Φύλλο και φτερό» έχουν κάνει οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής το ισόγειο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια, στη συμβολή των οδών Καρπενησιώτη και Δικονίμου. Το εύρημα που η Αντιτρομοκρατική θεωρεί πιο σημαντικό είναι οι πέντε σελίδες με στοιχεία πολιτών, τα οποία μέλη της οργάνωσης θα χρησιμοποιούσαν για να φτιάξουν πλαστές ταυτότητες. Μάλιστα, τα στοιχεία αυτά είχαν χωριστεί σε ασφαλή και μη ασφαλή, ενώ στο τέλος της σελίδας έγραφαν: «Έχουν σταλεί 14/1/2012 Σ.Π.Φ.». 

Επίσης, τρία βασικά στοιχεία που βρέθηκαν στην γιάφκα στα Τουρκοβούνια έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής: 

– Ιδιόχειρο σημείωμα γραμμένο με στυλό, σε κόλλα μιλιμετρέ, με οδηγία συνδεσμολογίας για βόμβα, η οποία πυροδοτείται με χρήση κινητού

– Πέντε USB που βρέθηκαν κρυμμένα στο κρησφύγετο

– Έξι κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα στοιχεία και οι σημειώσεις προέρχονται από προφυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και μάλιστα, ψάχνουν ένα άτομο, το οποίο μπορεί να τα μετέφερε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, έτοιμες για χρήση ήταν δέκα πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στο διαμέρισμα, καθώς και μεγάλος αριθμός κλειδιών από σπίτια. Στο κρησφύγετο στα Τουρκοβούνια βρέθηκε και σακούλα πολυκαταστήματος, σαν αυτήν που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά της βόμβας στο The Mall. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως έξω από το διαμέρισμα βρέθηκε και μια γυναικεία ομπρέλα που φέρεται να είχε ξεχάσει επισκέπτρια του σπιτιού. 

Εξάλλου, για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται το τζιπ που βρέθηκε σε στενό της Νάουσας και το οποίο εκτιμάται πως είναι αυτό με το οποίο διέφυγαν οι ασύλληπτοι δράστες της διπλής ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης και είχαν αρπάξει από τον Κοζανίτη γιατρό. 

Οι Αρχές δεν αποκλείουν ο βαρύς οπλισμός που χρησιμοποίησαν οι δράστες της διπλής ληστείας στην Κοζάνη να ήταν κρυμμένος στο συγκεκριμένο κρησφύγετο – γιάφκα, όπου οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν ένα φυσίγγιο από καλάσνικοφ και εξαρτήματα καθαρισμού όπλων. 

Οι κωδικοποιημένοι διάλογοι

Τα μέλη της οργάνωσης έπαιρναν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και μάλιστα είχαν δικούς τους κωδικούς επικοινωνίας. Οι αστυνομικοί βρήκαν σημειώσεις με κωδικοποιημένες φράσεις:

– «Η γάτα με γρατσούνισε πολύ»: Ενεργοποιώ τους φίλους μου με τη σειρά που είπαμε. 

– «Μου έπεσαν τα ρούχα από το μπαλκόνι»: Σε δύο ημέρες (αν μου το γράψεις Δευτέρα σημαίνει Τετάρτη) και στις έξι θα είμαι στα σκαλάκια που θα με περιμένει ραδιοταξί. 

– «Ο Βασίλης έπαιξε τουρνουά πόκερ και βγήκε χιοστός»: «Χ» ορίζεται ο φίλος που θα ειδοποιείτο, με βάση σχετική λίστα που είχε καταρτιστεί. 

Στο μεταξύ, όσο προχωρούν οι έρευνες της Αστυνομίας, εντύπωση προκαλεί ο μεγάλος αριθμός των κρησφύγετων στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις, γεγονός που προϋποθέτει έναν μεγάλο αριθμό προσώπων για την ενοικίαση και τη χρήση τους αλλά και πολλά χρηματικά ποσά, που όπως όλα δείχνουν, προέρχονταν από ληστείες. 

 

Πηγή: real.gr 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ