Απάντηση του ΙΚΑ για τους επίορκους υπαλλήλους

Απάντηση του ΙΚΑ για τους επίορκους υπαλλήλους 

 

Απάντησε σήμερα το ΙΚΑ στο ζήτημα των επίορκων υπαλλήλων του ΙΚΑ Καλλιθέας, θέλοντας να αποκαταστήσει “την αλήθεια”.

 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 

“Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν σχολιασμοί από έντυπα και ηλεκτρονικά, ΜΜΕ που προφανώς λόγω ελλιπούς γνώσης των πραγματικών δεδομένων δεν απέδωσαν την πραγματικότητα σχετικά με την εφαρμογή των διοικητικών και των ποινικών μέτρων και κυρώσεων στους υπαλλήλους με παραβατικές συμπεριφορές, στη γνωστή υπόθεση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Καλλιθέας.

Η αλήθεια είναι η παρακάτω:

Στις 13/03/2012 κοινοποιήθηκε στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικό έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών σύμφωνα με το οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Την επόμενη ακριβώς ημέρα 14/03/2012 οι υπάλληλοι αυτοί τέθηκαν σε αργία κατά εφαρμογή διατάξεων του Ν.4057/12 μισθοδοτούμενοι με το 1/3 των αποδοχών τους. Την ίδια ημέρα δόθηκε εντολή στη Διεύθυνση Επιθεώρησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να ερευνήσει και να τεκμηριώσει τις παραβατικές αποφάσεις παροχών που αφορούσαν ασφαλισμένους. Την 20/11/2012 η Διεύθυνση Επιθεώρησης υπέβαλε σχετική έκθεση ελέγχου 1200 σελίδων.

Στις 2/01/2013 επιδόθηκε η έκθεση ελέγχου προς τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους οι οποίοι και κλήθηκαν σε απολογία από την Πρόεδρο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Οι απολογίες των υπαλλήλων παρεδόθησαν εντός της τεθείσας προθεσμίας των 5 ημερών.

Μετά την ολοκλήρωση, χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση η σχετική υπόθεση εισάγεται για συζήτηση και απόφαση στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο εντός των προσεχών ημερών.

Με ιδιαίτερο σεβασμό σε όλες τις απόψεις για αυτά τα θέματα, θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι, το χτύπημα και ο έλεγχος των παραβατικών συμπεριφορών και η απόδοση ευθυνών διέπονται από θεσμοθετημένους κανόνες, που σε κάθε περίπτωση η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πρέπει να τηρεί, γιατί μόνο έτσι θωρακίζει το σύνολο των αποφάσεών της.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τήρησε αυτούς τους κανόνες χωρίς καμία χρονική υστέρηση”.

 

     

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ