Aιμορροϊδοπάθεια: Οριστική, ανώδυνη λύση σε ένα πρόβλημα ταμπού

Aιμορροϊδοπάθεια: Οριστική, ανώδυνη λύση σε ένα πρόβλημα ταμπού

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε

 

 

Γράφει ο Αναστάσιος Ξιάρχος – Χειρουργός / Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής

Η αιμορροϊδοπάθεια μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής και το «ευ ζείν» αυτών που πάσχουν από την ενοχλητική παρουσία των αιμορροϊδων. Ο ένας στους τρεις ανθρώπους του πληθυσμού της γης θα ταλαιπωρηθεί κάποια στιγμή από αυτό το βασανιστικό πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν αιμορροΐδες στην περιοχή του πρωκτού, δηλαδή αυτές αποτελούν φυσιολογικό ανατομικό στοιχείο της περιοχής αυτής.

Το πρόβλημα ξεκινά όταν οι αιμορροΐδες διογκώνονται, μεγαλώνουν και φουσκώνουν και οι ιστοί που τις κρατούν στην θέση τους χαλαρώνουν. Όταν αυτό συμβεί τότε μιλάμε για πάθηση των αιμορροΐδων, με άλλα λόγια αιμορροϊδοπάθεια.

Πότε όμως συμβαίνει αυτό; Πολλές είναι οι αιτίες που ενοχοποιούνται. Η δυσκοιλιότητα είναι η κυριότερη. Άλλες καταστάσεις που συμβάλλουν στην έξαρση των αιμορροΐδων είναι η εγκυμοσύνη, η μεγάλη ηλικία, ο έντονος βήχας, όπως στην βρογχίτιδα των χρόνιων καπνιστών, η συχνή άρση βαρέων αντικειμένων σε κάποια επαγγέλματα, η συνήθεια ορισμένων να σπαταλούν πολύ χρόνο στην λεκάνη της τουαλέτας, ακόμα και η κληρονομική προδιάθεση. Πάντως η χρόνια δυσκοιλιότητα, η έντονη προσπάθεια στην αφόδευση και η μεγάλη διάρκειά της αποτελούν τους σοβαρότερους επιβαρυντικούς παράγοντες. Χιλιάδες άνθρωποι ταλαιπωρούνται από αιμορροΐδες, όμως ελάχιστοι επισκέπτονται γιατρό φοβούμενοι την πιθανότητα χειρουργείου. Μια νέα μέθοδος χωρίς νυστέρι θεραπεύει ανώδυνα το πρόβλημα μέσα σε μισή ώρα!

 

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr, την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για δωρεάν ραντεβού με ιατρό μέσω διαδικτύου και κάντε τις ερωτήσεις σας!

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ