Συλλαλητήριο στην Καβάλα

Συλλαλητήριο στην Καβάλα

 

 

Αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα από τα μπλόκα της Χρυσούπολης Καβάλας και των Κερδυλίων Σερρών συμμετείχαν το μεσημέρι στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Καβάλας και διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν τοπικές επιτροπές κομμάτων και τα σωματεία εργαζομένων από την KAVALA OIL και τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ).

Αγρότες, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων της Καβάλας διαμαρτυρήθηκαν κατά της κυβερνητικής πολιτικής και των σκληρών οικονομικών μέτρων που εφαρμόζονται και τόνισαν την ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών.

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της Β.Φ.Λ. Γιώργος Τσιμενίδης που μίλησε για αδιαλλαξία της ΔΕΠΑ να δεχθεί τις ρυθμίσεις για την καταβολή των χρωστούμενων από μέρους του εργοστασίου ώστε να συνεχιστεί η κανονική παροχή φυσικού αερίου που αποτελεί πρώτη ύλη για τη λειτουργία της μοναδικής λιπασματοβιομηχανίας της χώρας.

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του συντονιστικού οργάνου των αγροτών Χρυσούπολης Γιάννης Πασσαλίδης ο οποίος υπογράμμισε ότι οι αγρότες θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους. Ανακοίνωσε επίσης ότι το Σαββατοκύριακο θα συμμετάσχουν στη συνάντηση των πανελλήνιων συντονιστικών οργάνων που πραγματοποιηθεί στα Κερδύλια Σερρών.

Μετά το συλλαλητήριο ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Καβάλας ενώ οι αγρότες μοίραζαν στο συγκεντρωμένο κόσμο και τους διερχόμενους οπωροκηπευτικά.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ