«Ο ΕΟΠΥΥ μας χρωστά 300.000 ευρώ»

«Ο ΕΟΠΥΥ μας χρωστά 300.000 ευρώ»

 

Το αυτοδιαχειριζόμενο και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οικοτροφείο “Οι Άγιοι Ανάργυροι” αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα τον τελευταίο καιρό με αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητά του. “Ο ΕΟΠΠΥ μας χρωστά 300.000 ευρώ” εξηγεί η πρόεδρος του Οικοτροφείου, κ. Ζερβάκη, μιλώντας στο metrogreece.gr. 

 

Σύμφωνα με την ίδια, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τους τελευταίους τρεις μήνες. “Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή πολύ φοβάμαι ότι θα φύγουν στο τέλος, πράγμα πολύ δυσάρεστο για τα παιδιά που φιλοξενούνται, μιας και χρειάζονται 24ωρη φροντίδα και επίβλεψη”.

Το οικοτροφείο δημιουργήθηκε από γονείς νοητικά στερούντων ατόμων και σήμερα φιλοξενεί 52 παιδιά ηλικίας 10 έως 62 ετών.

 

“Δημιουργήσαμε το οικοτροφείο προκειμένου τα παιδιά μας να έχουν μόνιμη στέγη και φροντίδα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνουν στο σπίτι, δεν προσαρμόζονται εύκολα. Οι γονείς πολλών από αυτών των παιδιών έχουν φύγει από τη ζωή και το μόνο τους σπίτι είναι εκεί” εξηγεί η κ. Ζερβάκη, ο 42χρονος γιος της οποίας, φιλοξενείται στο οικοτροφείο.

 

 

Για τη συνέχεια επισκεφθείτε το metrogreece.gr

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ