Ανάπτυξη από… τις λευκές ποδιές

Ανάπτυξη από… τις λευκές ποδιές

Η αιμοκάθαρση, η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, οι οφθαλμολογικές επεμβάσεις και  τα ιαματικά λουτρά είναι οι άσοι που κρύβει η χώρα μας στην ιατρική φροντίδα. Στο πλαίσιο αυτό, το νομοσχέδιο – πυξίδα που αναμένεται σύντομα να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας  για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού προβλέπει φορολογικά και αναπτυξιακά κίνητρα, σε μία προσπάθεια να ανοίξει τον δρόμο στους επενδυτές.

Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης δρομολογεί μεταξύ άλλων και τη δυνατότητα για χαμηλότοκα δάνεια κεφαλαίου κίνησης μέσω του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, προσδοκώντας έτσι την άμεση ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα.

 

Άλλωστε, οι οικονομικές προβλέψεις είναι ιδιαίτερα δελεαστικές, πηγαίνοντας κόντρα στην ύφεση που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση: ο συγκεκριμένος κλάδος μπορεί να εισφέρει στην οικονομία της Ελλάδας 400 εκατ. ευρώ τα επόμενα 2 με 3 χρόνια.

Κρίνεται ωστόσο αναγκαία η δημιουργία δυναμικής επικοινωνιακής πολιτικής ώστε 100.000 ιατρικοί τουρίστες ετησίως να βγάζουν εισιτήριο με προορισμό τη χώρα μας, δαπανώντας κατά μέσο όρο 4.000 ευρώ ο καθένας  (3.000 για ιατρικά  έξοδα και 1.000 για διαμονή και συναφή).

Και τα  δεδομένα που έρχονται από το εξωτερικό είναι ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας συμβούλων McKisney, τη  διετία 2009-2010, 4-5 εκατ. άνθρωποι αναζήτησαν εξειδικευμένες και συχνά φθηνότερες σε σχέση με τη χώρα τους υπηρεσίες υγείας. Το 2012 ο αντίστοιχος αριθμός άγγιξε τα 6 εκατ. Όσο για τα κέρδη, υπολογίζεται ότι  ξεπερνούν τα 20 δισ. δολάρια.

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ