Σάλος για το ιατρικό συνέδριο στις Σεϋχέλλες

Σάλος για το ιατρικό συνέδριο στις Σεϋχέλλες 

 

Σάλο στους ιατρικούς κύκλους αλλά και στα αρμόδια όργανα του ΕΟΦ, προκάλεσαν οι πληροφορίες για το μαγευτικό ταξίδι στις Σεϋχέλλες ιδιωτών γιατρών με τη χορηγία μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας. 

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων εξετάζει λεπτομερώς τις πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα και ελέγχει ξανά και ξανά τα στοιχεία για τις εγκρίσεις των συνεδρίων που έχουν δοθεί το τελευταίο διάστημα. 

Κύκλοι προσκείμενοι στον ΕΟΦ διαβεβαιώνουν ότι ουδέποτε έχει δοθεί τέτοια έγκριση, δεδομένου ότι όλες οι επιστημονικές εκδηλώσεις και τα συνέδρια πρέπει να έχουν το πράσινο φως του Οργανισμού. 

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζήτημα θα εξετασθεί σε βάθος και δεν αποκλείεται να πέσουν και βαριές καμπάνες. 

Με βάση την εγκύκλιο του ΕΟΦ έχουν θεσπιστεί όρια για πεντε συμμετοχές ανά γιατρό ανά έτος για Επιστημονικές εκδηλώσεις/ Συνέδρια στο εσωτερικό και τρεις στο εξωτερικό, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που ο γιατρός είναι Πρόεδρος, μέλος οργανωτικής επιτροπής ή είναι εκ των τριών πρώτων συγγραφέων προφορικής ή έντυπης (poster) ανακοίνωσης. Επίσης θεσπίστηκε όριο ημερήσιων εξόδων ανά γιατρό το οποίο δε θα υπερβαίνει τα 400 ευρώ για το εξωτερικό και τα 250 ευρώ  για το εσωτερικό. 

Ποσό που προφανώς δεν καλύπτει τα έξοδα για τις Σεϋχέλλες…

 

Πηγή: iatropedia.gr

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ