• Δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

  3:27 μμ, Τετάρτη 13 Φεβ 2013 3:27 μμ, Τετάρτη 13 Φεβ 2013
  Δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

  Οι γονείς ο ένας μετά τον άλλο πήραν σήμερα το πρωί τα παιδιά τους από την αίθουσα του σχολείου της Στ' δημοτικού στην Νότια πλευρά της Πάτρας.

  Γονείς και μαθητές βρέθηκαν στο προαύλιο έχοντας νωρίτερα ζητήσει να μην πάρουν απουσίες τα παιδιά καθώς εκκρεμεί μια απόφαση για την λειτουργία του σχολείου.

  Στην αίθουσα βρίσκονταν μόνο η δασκάλα και οι τέσσερις μάθητές που έχουν προκαλέσει την αναστάτωση σε γονείς και συμμαθητές τους.

  Να θυμίσουμε πως μέχρι και ψυχολόγοι αλλά και εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εστάλησαν σήμερα σε Δημοτικό Σχολείο που λειτουργεί στην νότια περιοχή της Πάτρας, προκειμένου να εξετάσουν την περίπτωση τεσσάρων παιδιών - μαθητών της Στ΄Δημοτικού για τα οποία υπάρχουν έντονα παράπονα πως όχι μόνο ενοχλούν στη διάρκεια του μαθήματος, αλλά φθάνουν στο σημείο να χτυπούν κάποια από τα άλλα παιδιά.

  Το contra επικοινώνησε ως όφειλε με τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας Εκπαιδευσης Κωνσταντίνο Παπαγεωργόπουλο ο οποίος επιβεβαίωσε την είδηση. Ενα πρόβλημα, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο "κρατά" καιρό τώρα, ωστόσο οι συγκεκριμένοι μαθητές, φέτος εμφάνισαν εντονότερα σημάδια απόκλισης από την εκπαιδευτική διαδικασία.

  Επίσης επιβεβαιώθηκε και το περιστατικό κατα το οποίο εκδηλώθηκε βία κατά δασκάλας, την οποία μάλιστα η διεύθυνση του σχολείο αντικατέστησε άμεσα για να επιχειρηθεί η ανώδυνη εκτόνωση του προβλήματος.

  Ενας μάλιστα συμμαθητής τους είχε καταλήξει στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με καταγγελίες άλλων γονέων, οι γονείς του ενός όχι μόνο δεν παρενέβησαν ώστε να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης, αλλά απείλησαν την δασκάλα! Οι ίδιες καταγγελίες αναφέρουν πως τουλάχιστον τρεις δασκάλες αναγκάστηκαν να φύγουν από το σχολείο... σηκώνοντας τα χέρια ψηλά!

  Το ζήτημα θα πρέπει να εξετασθεί με ιδιαίτερη ευαισθησία, αφού αφορά ανήλικους και μάλιστα μαθητές δημοτικού. Ωστόσο οι γονείς των άλλων μαθητών αφού δεν βρέθηκε λύση ούτε σήμερα έχουν απειλήσει πως δεν θα ξαναπάνε τα παιδιά τους στο σχολείο.

  Πηγή: contraseolous.blogspot.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα