Μέλη της “ΣΠΙΘΑ” καταγγέλλουν την ΕΛΑΣ

Μέλη της “ΣΠΙΘΑ” καταγγέλλουν την ΕΛΑΣ

 

Για πρωτοφανή αντιμετώπιση από τους αστυνομικούς, κάνουν λόγο τα μέλη του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών-ΣΠΙΘΑ.

«Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή αντιμετώπιση των μελών του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών-ΣΠΙΘΑ από εκπροσώπους της  Ελληνικής Αστυνομίας σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Οι πρακτικές αυτές θυμίζουν τις πρώτες ημέρες της χούντας των Συνταγματαρχών το 1967 και της χούντας του Ιωαννίδη το 1973», αναφέρουν τα μέλη του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών-ΣΠΙΘΑ.

Σύμφωνα με τα μέλη του Κινήματος, οι αστυνομικοί τους ανέφεραν ότι «θα μείνετε εδώ μέχρι τη δύση του ηλίου».

 

 

«Μέλη της Σπίθας Αττικής βρίσκονται στην πλατεία από το μεσημέρι για να θυμίσουν στους πολίτες την αντίστοιχη περσινή ημέρα της 12ης Φεβρουαρίου του 2012, όταν ο Μίκης Θεοδωράκης μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν στην πλατεία Συντάγματος, των ώρα που μέσα στη Βουλή ψηφιζόταν το Μνημόνιο 2. Η συγκέντρωση τότε, λίγο έλειψε να καταλήξει σε λουτρό αίματος, όταν τα ΜΑΤ με πρωτοφανή αγριότητα επιτέθηκαν στους πολίτες, ακόμα και στον ίδιο το Μίκη Θεοδωράκη στον οποίο προξένησαν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του.

Το Κίνημά μας αυτό ήθελε να θυμίσει στους πολίτες αλλά για άλλη μια φορά,  αποτέλεσε το κόκκινο πανί προς κάθε μορφής εξουσία και προς κάθε μορφής  κρατικού αυταρχισμού. 

Από που αντλεί αυτή την ανεξέλεγκτη εξουσία η Ελληνική Αστυνομία έτσι ώστε να συμπεριφέρεται με χουντικές πρακτικές εναντίον των Ελλήνων πολιτών που ασκούν το καθ όλα δημοκρατικό τους δικαίωμα να διαδηλώσουν και κρατήσουν ζωντανή στη μνήμη του ελληνικού λαού μια από τις ζοφερότερες ημέρες των τελευταίων χρόνων; Φυσικά τα μέλη μας βρίσκονται ακόμα εκεί», αναφέρουν τα μέλη του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών-ΣΠΙΘΑ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ