«Φρένο»… στη διαθεσιμότητα

«Φρένο»… στη διαθεσιμότητα

 

Δεκτά έκανε το Πρωτοδικείο Ξάνθης τα ασφαλιστικά μέτρα των δύο εκ των 13 εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου του δήμου Ξάνθης καθώς και των δυο εργαζομένων της Π.Ε. Ξάνθης κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Πρόκειται για δυο εκ των τριών συνολικά αιτήσεων που έχουν κατατεθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο και οι οποίες συζητήθηκαν στις 16 Ιανουαρίου. Από τη μεριά τους οι 13 εργαζόμενοι ΙΔΑΧ του Δήμου Ξάνθης που προσέφυγαν πρώτοι στη δικαιοσύνη έλαβαν σε πρώτη φάση την προσωρινή διαταγή εκτέλεσης των ασφαλιστικών τους μέτρων, παραμένοντας στην εργασία τους, ενώ οι δυο εργαζόμενοι της Π.Ε. Ξάνθης που κινήθηκαν και αυτοί δικαστικά παρέμειναν εκτός εργασίας καθώς είχε προηγηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία τέθηκαν αυτοδίκαια σε διαθεσιμότητα.

Η απόφαση αυτή του Πρωτοδικείου Ξάνθης είναι η δεύτερη πανελλαδικά που έρχεται να ακυρώσει το μέτρο της διαθεσιμότητας, επιτρέποντας στους εργαζομένους να παραμείνουν στη θέση εργασίας τους. Όπως όλα δείχνουν θετική αναμένεται να είναι η απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης και για τους άλλους 11 εργαζόμενους του Δήμου.

Πηγή: thrakitoday.com

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ