ΠΟΣΕ-ΙΚΑ: «Το ΙΚΑ καταρρέει»

ΠΟΣΕ-ΙΚΑ: «Το ΙΚΑ καταρρέει»

 

«450 υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ απολύθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πρόκειται για τους αξιοκρατικά διορισμένους εδώ και δύο χρόνια, μέσω ΑΣΕΠ, υπαλλήλους του διαγωνισμού 9Κ» αναφέρει σε ανακοίνωση-καταγγελία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ.

«Οι υπάλληλοι αυτοί αποτελούν ενεργό μέρος του κορμού της λειτουργίας του ΙΚΑ, καθώς έχουν εκπαιδευτεί και στελεχώνουν πλέον  υπηρεσίες πρώτης γραμμής για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

 

Επισημαίνουμε ότι για πρώτη φορά απολύονται υπάλληλοι, επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, θέτοντας σε αμφισβήτηση τη λειτουργία του πλέον δημοκρατικού και αξιοκρατικού θεσμού της πολιτείας.

 

Το ΙΚΑ καταρρέει καθώς οι 450 αυτοί υπάλληλοι προστίθενται στις αποχωρήσεις πάνω από 2.000 υπαλλήλων μόνο μέσα στο 2012. Τα τμήματα συντάξεων, παροχών, εσόδων, ΚΕΠΑ είναι αδύνατο πλέον να λειτουργήσουν.

 

Καταγγέλλουμε την στάση της Διοίκησης του ΙΚΑ, όπου με γραπτές και προφορικές δηλώσεις της, διαβεβαίωνε ότι οι απολύσεις δεν επρόκειτο να προχωρήσουν. Καταγγέλλουμε τους Υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου με δελτία τύπου δεσμεύτηκαν προσωπικά ότι το ζήτημα θα επιλυθεί.

 

Ζητάμε την παραίτηση όλων των ανωτέρω, τουλάχιστον για λόγους ευθιξίας, αλλά και για λόγους αναποτελεσματικότητας, καθώς απέτυχαν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, απέτυχαν να εφαρμόσουν αυτά για τα οποία δεσμεύτηκαν, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία του ΙΚΑ, του θεσμού της Κοινωνικής Ασφάλισης, και του δημοκρατικού θεσμού της αξιοκρατίας.

 

Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ προειδοποιεί ότι θα αντισταθεί με κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να διαφυλάξει την ομαλή λειτουργία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και την εξυπηρέτηση των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ