Το παιχνίδι με τους γονείς! Πως να «ξεκλέψετε» χρόνο για το παιδί σας!

Το παιχνίδι με τους γονείς! Πως να «ξεκλέψετε» χρόνο για το παιδί σας!

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε

 

 

Γράφει η Φανή Βαγγελάτου – Λογοθεραπευτής

Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για όλα τα παιδιά, σε όλες τις ηλικίες. Είναι ένας φυσικός τρόπος να μάθουν τον κόσμο γύρω τους, καθώς και στοιχεία του εαυτού τους, το συναίσθημά τους και τις αντιδράσεις τους σε καινούργια ερεθίσματα. Μέσα από το παιχνίδι χτίζουν τις σχέσεις τους με τους άλλους, μαθαίνουν τα όριά τους και φυσικά κάποιους από τους κανόνες συνύπαρξης με τους άλλους.

Για τα παιδιά, το παιχνίδι χωρίς επίβλεψη είναι πολύ ευχάριστο και γι’ αυτό τα παρατηρούμε να παίζουν πολλές φορές μόνα τους με τις ώρες. Από την άλλη πλευρά όμως, όλα τα παιδιά αναζητούν και αποζητούν χρόνο για παιχνίδι με τους γονείς τους! Γι’ αυτά, το παιχνίδι με τη μαμά και το μπαμπά τα κάνει να νιώθουν μοναδικά και ιδιαίτερα. Μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες, χτίζεται ένας ισχυρός δεσμός ανάμεσα στην οικογένεια και ο καθένας νιώθει σημαντικός και ξεχωριστός. Δημιουργούνται σχέσεις εμπιστοσύνης και το παιδί νιώθει πως μπορεί να μοιραστεί πράγματα με τους γονείς του. Οι γονείς από τη μεριά τους γνωρίζουν καλύτερα το παιδί τους, βάζουν τις βάσεις για όρια και σεβασμό και οι ίδιοι χαλαρώνουν με μια ευχάριστη δραστηριότητα, έπειτα από την απαιτητική και κουραστική καθημερινότητά τους.

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr, την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για δωρεάν ραντεβού με ιατρό μέσω διαδικτύου και κάντε τις ερωτήσεις σας!

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ